Rulouri de porc cu sos de rom

Apropo.ro / 07.03.2005, 15:56
Rulouri de porc cu sos de rom
Ingrediente pentru 4 porții 1kg carne macra de porc, 1 varza acra, 300 g costița afumata, roșii la borcan, 2 ardei grași cu coaja groasa (galbeni sau portocalii), 1 ou, orez cu bob lung, cimbru, ulei Unisol, vin alb, sare, piper. Preparare: Carnea se taie felii,


Ingrediente pentru 4 porții
1kg carne macra de porc, 1 varza acra, 300 g costița afumata, roșii la borcan, 2 ardei grași cu coaja groasa (galbeni sau portocalii), 1 ou, orez cu bob lung, cimbru, ulei Unisol, vin alb, sare, piper.

Preparare:
Carnea se taie felii, care se bat ca pentru șnițele, apoi se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust. Deasupra fiecarei felii de carne se așaza cate o felie de varza murata, peste care se așaza feliuțe de costița afumata. Se ruleaza, se prind cu scobitori, se prajesc, dupa care, așezate într-o tava, se lasa sa se patrunda bine la cuptor. În tava se pun și fașii de ardei. În uleiul ramas de la prajit se paseaza roșiile cu sucul de roșii, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, vin alb și oul batut. Se servește langa rulourile de carne, cu garnitura de orez.