Sapte persoane ucise dupa prabusirea unui pod în Minneapolis

Apropo.ro / 02.08.2007, 10:18
Sapte persoane ucise dupa prabusirea unui pod în Minneapolis
Un pod care traversa râul Mississippi s-a prabusit miercuri în centrul orasului Minneapolis, în perioada de vârf a traficului rutier, iar numeroase vehicule au cazut în apa, provocând moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor câtorva zeci, au anuntat oficialii, citati de

Un pod care traversa râul Mississippi s-a prabusit miercuri în centrul orasului Minneapolis, în perioada de vârf a traficului rutier, iar numeroase vehicule au cazut în apa, provocând moartea a cel putin sapte persoane si ranirea altor câtorva zeci, au anuntat oficialii, citati de Reuters.

Masinile au fost zdrobite de uriasele dale de beton sau aruncate în râu, în timp ce podul vechi de 40 de ani, plin cu vehicule, s-a prabusuit cu zgomot.

Departamentul american pentru Securitate Interna din Washington a declarat ca nu exista indicii privind producerea unui act terorist.

„Va fi o noapte foarte tragica atunci când totul se va sfârsi”, a declarat primarul orasului, R.T. Ryback. „În mod clar avem de-a face cu o catastrofa de proportii istorice”, a subliniat guvernatorul statului Minnesota, Tim Pawlenty.

Podul, lung de 150 de metri, era tarversat de o autostrada cu opt benzi de circulatie aflata în curs de reparatie, care s-a prabusit în fluviul Mississippi în jurul orei 06.05 (02.05, ora României).

Podul se afla la o înaltime de 20 de metri deasupra fluviului.

Oficialii locali au declarat ca peste 60 de persoane au fost spitalizate. Autoritatile au confirmat ca sapte persoane au murit, dar au precizat ca numarul ar putea creste.

Mediafax