Angajatii Hilton se pregatesc de greva generala

Apropo.ro / 02.08.2007, 10:08
Angajatii Hilton se pregatesc de greva generala
Angajatii Athenee Palace Hilton din Bucuresti au încheiat, joi dimineata, prima greva de avertisment din istoria hotelului si se pregatesc de cea generala, nemultumiti ca administratia nu a fost de acord cu majorarile salariale de pâna la 16 procente, în functie de încadrare, pe care

Angajatii Athenee Palace Hilton din Bucuresti au încheiat, joi dimineata, prima greva de avertisment din istoria hotelului si se pregatesc de cea generala, nemultumiti ca administratia nu a fost de acord cu majorarile salariale de pâna la 16 procente, în functie de încadrare, pe care le-au cerut .

La manifestarea de protest organizata în fata hotelului, care a început la ora 8:00, au participat aproximativ 50 de persoane, bucatari, cameriste, ospatari, cu exceptia angajatilor din administratie.

Constractul colectiv de munca al angajatilor hotelului a expirat la 1 iunie, acesta fiind prelungit pâna la 11 iulie, pe perioada negocierilor, situatie în care, de aproximativ trei saptamâni, salariatii nu mai au contract.

„Aceasta este prima greva de avertisment din istoria hotelului. Anul trecut am ajuns la pasul de conciliere de la Ministerul Muncii si ne-am înteles. Noi vrem doar sa atragem atentia conducerii, fara sa sufere clientii”, a declarat, joi, liderul Sindicatului Solidaritatea din Hotelul Athenee Palace Hilton Bucuresti, Gabriel Dumitru.

Potrivit lui Dumitru, clientii îi sustin în protestul lor, acestia fiind cei care au clasat pentru a doua oara consecutiv hotelul pe primul loc în România si pentru prima oara cel mai bun din sud-estul Europei din lantul Hilton.

Mediafax