Producatorii agricoli primesc subventii pentru înfiintarea culturilor

Apropo.ro / 01.08.2007, 15:31
Producatorii agricoli primesc subventii pentru înfiintarea culturilor
Producatorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de subventii cuprinse între 400 si 500 lei pentru achizitionarea motorinei, semintelor si îngrasamintelor necesare înfiintarii culturilor de grâu, rapita si alte produse în toamna acestui an. Suma totala alocata

Producatorii agricoli din sectorul vegetal vor beneficia de subventii cuprinse între 400 si 500 lei pentru achizitionarea motorinei, semintelor si îngrasamintelor necesare înfiintarii culturilor de grâu, rapita si alte produse în toamna acestui an.

Suma totala alocata subventionarii motorinei si/sau biodieselului, semintelor certificate, pesticidelor si îngrasamintelor necesare culturilor din toamna se ridica la 1,32 miliarde lei.

Pentru un hectar de grâu va fi acordata o subventie de 500 lei, pentru un hectar de rapita vor fi platite 400 lei, iar pentru alte culturi vor fi alocate 450 lei. Suprafata acoperita este de doua milioane hectare de grâu, 400.000 hectare rapita si 350.000 hectare de alte clturi.

Sprijinul financiar va fi acordat pâna la 30 septembrie, prin atribuirea gratuita de bonuri valorice nominale, conform unei hotarâri aprobata, miercuri, de Guvern.

Mediafax