Tastatura cu design naucitor

Apropo.ro / 26.07.2007, 17:27
Tastatura cu design naucitor
Cu scopul de a oferi utilizatorilor de PC mai mult confort, Logitech a dezvaluit tastatura cu design naucitor care constituie o evoluție a tastaturilor cu care suntem obișnuiți dar care nu necesita reînvațarea modului de a tasta. Noile Logitech Cordless Desktop Wave

Cu scopul de a oferi utilizatorilor de PC mai mult confort, Logitech a dezvaluit tastatura cu design naucitor care constituie o evoluție a tastaturilor cu care suntem obișnuiți dar care nu necesita reînvațarea modului de a tasta.

Noile Logitech Cordless Desktop Wave și Logitech Wave Keyboard dispun de designul inovativ Logitech Comfort Wave ce sporește confortul tastaturii pentru utilizatorii de Mac și PC care vor sa realizeze multe într-un mod confortabil.

Logitech a combinat trei elemente în noul sau design pentru a spori confortul fara ca utilizatorii sa-și schimbe modul de a tasta: un design inovativ în forma de valuri, o curba constanta în forma de U și un loc conturat pentru menținerea podului palmei. Spre deosebire de tastaturile ergonomice, oamenii pot folosi o tastatura Wave imediat, nu trebuie sa se obișnuiasca cu liniile tastaturii.

Comfort Wave Design ghideaza mâinile și degetele pentru a iniția o experiența naturala și confortabila a tastarii.

„Cu necesitatea din ce în ce mai mare a unui nivel ridicat de confort în viața noastra, noile produse Logitech ofera o soluție potrivita,” a precizat Denis Pavillard, vice președinte de marketing de produs pentru tastaturi și desktopuri în cadrul Logitech. „Potrivit unui studiu realizat de Harvard pentru Logitech, o persoana obișnuita tasteaza aproximativ 2 milioane de caractere pe an. Ceea ce este egal cu 200 de ore de scris în continuu.Tastatura Logitech Wave Comfort Design va încanta oamenii oferind balansul perfect între confort și utilitate.”

Un val: degetele se pliaza natural pe taste

Degetele variaza în lungime. De exemplu degetele aratatoare sunt mai lungi decât degetele mici. Pentru a respecta acest principiu a formei mâinii, elementul definitoriu al tastaturii Comfort Wave Design, conturul gradual în forma de val ajuta la potrivirea degetelor, fiecare cu marimea lui, exact pe forma tastelor.

Tastele A și Enter ale tastaturii Wave sunt situate în cea mai ridicata poziție pentru ca acestea sunt de regula apasate de degetele mici. Privind înspre degetul aratator, tastele descresc pâna ajung la tastele D și K, care de regula sunt atinse de degetele mijlocii.

Tastele urca apoi din nou pentru a acomoda degetele aratatoare asupra tastelor G și H.

Distanța maxima dintre limita de sus a tastelor și adâncimea lor, la tastele inferioare și cele superioare, este de 4 mm. Deoarece mâinile și degetele se pot odihni într-o poziție mult mai naturala iar tastele sunt aproape de vârfurile degetelor, rama tastaturii Wav ajuta eliminarea pozițiilor inconfortabile ale mâinii, sporind confortul și productivitatea.

O curbura constanta

Curbura în forma de U, spre deosebire de celelalte tastaturi în curba, ofera taste mari care permit oamenilor sa tasteze cu încredere și confort. Curbura subtila de 5 grade pemite mâinilor utilzatorilor sa se deschida și sa adopte o poziție naturala fara sa forțeze încheietura mâinii pentru a o îndoi.

Tastele au aceeași marime și sunt la aceeași distanța una de cealalta; oamenii pot începe sa foloseasca tastatura imediat. Cea mai utilizata tasta, space bar, încorporeaza designul de val, iar marimea sa o face ușor de tastat.

Loc conturat special pentru așezarea palmei:pentru un confort sporit al mâinilor

Locul pentru odihnirea palmei oglindește rama tastaturii și ofera mici adâncituri pentru o poziționare confortabila a mâinii pe tastatura. Cu textura sa fina, locul destinat palmei este un spațiu confortabil pentru odihna mâinilor între sesiunile de scris.

Taste convenabile

Pentru a mari confortul, tastatura Comfort Wave Design ofera taste mari, convenabile, ușor de vazut și de tastat. Atât pe PC cât și pe Mac, cu software-ul Logitech instalat, taste speciale pot fi apasate pentru a lansa foldere, pagini web sau aplicații, precum galerii foto sau aplicații muzicale.

Pentru utilizatorii de Windows Vista, tastele de shortcut activeaza Flip 3D, Windows Sidebar și gadgeturi. Logitech a dezvoltat noi gadgeturi pentru Vista: un indicator pentru tastele caps lock, num lock și scroll lock, un indicator al vitezei de editare precum și un altul ce evidențiaza cele mai frecvente erori de tastare ale utilizatorului în urma monitorizarii numarului de apasari a tastei backspace.

Logitech Cordless Desktop Wave

Logitech Cordless Desktop Wave dispune de o tastatura cordless cu Comfort Wave Design și un maus laser fara fir. Mausul laser ambidextru este conceput sa complementeze designul în curbe al tastaturii Wave. Atât mausul cât și tastatura dispun de indicatoare de baterie care atenționeaza utilizatorii în momentul în care bateria este descarcata, eliminând neplacerea unei descarcari bruște.

Preț și disponibilitate

Logitech Cordless Desktop Wave urmeaza a fi disponibil începând cu sfârșitul lunii august și va avea un preț recomandat de 89,88 Euro. Tastatura Logitech Wave cu fir va fi disponibila în întreaga lume începând cu luna octombrie și va avea un preț recomandat de 49,99 euro.