Codul portocaliu a fost prelungit pâna marti

Apropo.ro / 21.07.2007, 13:47
Codul portocaliu a fost prelungit pâna marti
Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi caniculare a fost prelungita pâna marti, 24 iulie, dar numai pentru 20 de judete si municpiul Bucuresti, a anuntat, la Guvern, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu. Judetele pentru care a fost extinsa avertizarea cu cod portocaliu sunt

Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi caniculare a fost prelungita pâna marti, 24 iulie, dar numai pentru 20 de judete si municpiul Bucuresti, a anuntat, la Guvern, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Judetele pentru care a fost extinsa avertizarea cu cod portocaliu sunt Mehedinti, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Arges, Teleorman, Dâmbovita, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, zonele vestice din Tulcea si Constanta, precum si pentru municipiul Bucuresti.

Pentru celelalte judete este valabila avertizarea cu cod galben, cu temperaturi de 35-38 grade Celsius si instabilitati atmosferice sub forma de vijelii, descarcari electrice si grindina.

O noua prognoza meteorologica va fi prezentata luni, 23 iulie.

31 de judete din tara au fost avertizate, la începutul saptamânii, cu codul portocaliu pentru temperaturi cuprinse între 39-42 de grade Celsius. Acestea sunt Satu Mare, Arad, Timis, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Vaslui, Iasi, Botosani, Constanta, Tulcea, Bihor, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Vâlcea, Arges, Dâmbovita, Prahova, Buzau, Vrancea, Bacau si Neamt, dar si municipiul Bucuresti.

Avertizarea cu cod portocaliu pentru temperaturi ridicate urma sa fie mentinuta pâna duminica, dar meteorologii au anuntat ca este posibil ca valul de caldura sa persiste si la începutul saptamânii viitoare în cea mai mare parte a tarii.

Mediafax