Sindicalistii din industria alimentara ameninta cu ample proteste

Apropo.ro / 20.07.2007, 14:23
Sindicalistii din industria alimentara ameninta cu ample proteste
Sindicalistii din industria alimentara ameninta cu ample proteste, din toamna, acuzând autoritatile statului ca nu sustin productia autohtona si doreste desfiintarea acesteia. Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a acuzat,

Sindicalistii din industria alimentara ameninta cu ample proteste, din toamna, acuzând autoritatile statului ca nu sustin productia autohtona si doreste desfiintarea acesteia.

Presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Industria Alimentara, Dragos Frumosu, a acuzat, vineri, într-o conferinta de presa, autoritatile ca nu sprijina si nu încurajeaza productia româneasca, dând exemplul câtorva fabrici de bere si de zahar.

Frumosu a spus ca Parlamentul Românei, respectiv plenul Camera Deputatilor, a încalcat regulamntul propriu si Constitutia tarii, prin respingerea proiectului de lege privind aprobarea unor masuri financiare pentru întreprinderile mici si mijlocii din industria berii.

Liderul sindical a explicat ca dupa ce aceste surse financiare au fost aprobate de Guvern prin HG 651/2006, hotarâre care a primit avizul pozitiv al Consiliului Economic si Social, cel al Consiliului Concurentei, deputati social democrati s-au opus acestui proiect.

Concret, un grup de deputati PSD a constestat constitutionalitatea acestui proiect la Curtea Constitutionala, sesizare care a fost resprinsa, astfel ca presedintele Traian Basescu a retrimis proiectul Parlamentului pentru reexeminare. Senatul a analizat cererea de reexaminare si a respins-o, la fel si Comisiile Juridica si de Buget Finante, însa proiectul de lege a fost respins de catre plenul Camerei Deputatilor prin încalcarea regulamentului si a Constitutiei, spun sindicalistii.

Mediafax