Americanii din Irak cer mai mult timp pentru evaluarea noii strategii

Apropo.ro / 20.07.2007, 12:04
Americanii din Irak cer mai mult timp pentru evaluarea noii strategii
Comandantii trupelor americane si ambasadorul SUA la Bagdad au cerut, joi, oficialilor de la Washington sa le acorde mai mult timp pentru a asigura succesul operatiunilor din teren si pentru a evalua rezultatele noii strategii, relateaza The International Herald Tribune în editia

Comandantii trupelor americane si ambasadorul SUA la Bagdad au cerut, joi, oficialilor de la Washington sa le acorde mai mult timp pentru a asigura succesul operatiunilor din teren si pentru a evalua rezultatele noii strategii, relateaza The International Herald Tribune în editia electronica.

Cererile lor formulate în cursul unei videoconferinte cu oficialii din cadrul Congresului si Pentagonului au fost însa respinse de politicienii democrati si republicani, dezvaluie publicatia citata.

Congresmenii din ambele tabere politice i-au avertizat pe generali si pe ambasadorul american la Bagdad, Ryan Crocker, ca timpul se scurge, atât pentru premierul Nuri al-Maliki, care trebuie sa încheie un acord cu factiunile rebele, cât si pentru sprijinul deja diminuat al Congresului pentru noua strategie initiata în luna ianuarie.

„Trebuie sa existe dovezi concrete ca acolo au loc actiuni si tot ceea ce puteti face este sa transmiteti premierului Maliki, comitetului executiv si altor factori decizionali din regiune, ca rabdarea poporului american a ajuns la capat”, a declarat senatorul republican de Ohio, George V. Voinovich.

Mediafax