Rusia nu a primit dovezi privind vinovatia lui Andrei Lugovoi

Apropo.ro / 20.07.2007, 10:02
Rusia nu a primit dovezi privind vinovatia lui Andrei Lugovoi
Moscova nu a vazut "nici un document" al autoritatilor britanice care sa sprijine acuzatiile pronuntate împotriva lui Andrei Lugovoi, considerat de Londra drept principalul suspect în uciderea lui Aleksandr Litvinenko, a afirmat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de

Moscova nu a vazut „nici un document” al autoritatilor britanice care sa sprijine acuzatiile pronuntate împotriva lui Andrei Lugovoi, considerat de Londra drept principalul suspect în uciderea lui Aleksandr Litvinenko, a afirmat joi ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de AFP.

„Nu am vazut nici un document care sa arate motivele pentru care autoritatile britanice îl acuza pe Lugovoi”, iar „motivul pentru care el este suspectat nu este clar”, a afirmat ministrul în cadrul unei conferinte sustinute dupa reuniunea de la Lisabona a Cvartetului pentru Orientul Mijlociu.

„Nu vrem sa cream o problema în jurul acestei situatii”, a afirmat Lavrov, precizând ca presedintele rus, Vladimir Putin, a „reiterat astazi ca spera ca bunul simt sa se impuna pâna la urma”. „Marea Britanie este recunoscuta pentru bunul sau simt”, a adaugat Lavrov.

Lavrov a afirmat, de asemnea, ca „în trecut, au existat mai multe cereri de extradare din partea Rusiei, la care Marea Britanie nu a raspuns favorabil”.

Mediafax