Rusia va expulza patru diplomati britanici

Apropo.ro / 19.07.2007, 15:56
Rusia va expulza patru diplomati britanici
Moscova a decis ca va expulza patru diplomati britanici, ca represalii fata de decizia Londrei de a adopta aceeasi masura în cazul a patru diplomati rusi, a anuntat, joi, purtatorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Mihail Kaminin, citat de AFP. "O nota care declara persona

Moscova a decis ca va expulza patru diplomati britanici, ca represalii fata de decizia Londrei de a adopta aceeasi masura în cazul a patru diplomati rusi, a anuntat, joi, purtatorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Mihail Kaminin, citat de AFP.

„O nota care declara persona non grata patru colaboratori ai ambasadei britanice la Moscova a fost transmisa oficial ambasadorului Marii Britanii”, a precizat Kaminin într-o declaratie oficiala, conform agentiilor de presa rusesti.

De asemenea, Moscova a decis sa nu mai acorde vize „functionarilor” britanici si ca oficialii rusi nu se vor mai deplasa în Marea Britanie.

În plus, Rusia înceteaza sa mai colaboreze cu Marea Britanie în domeniul „luptei împotriva terorismului”, în replica la masurile luate de Londra în cazul Litvinenko, a declarat el.

Mediafax