Stolojan a dat procurorilor explicatii în legatura cu contractele Alro

Apropo.ro / 19.07.2007, 13:34
Stolojan a dat procurorilor explicatii în legatura cu contractele Alro
Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a dat procurorilor, joi, mai multe explicatii în legatura cu contractele pe termen lung încheiate de societatea Alro Slatina, el fiind audiat în calitate de martor cu privire la informatiile pe care le avea în functia detinuta. Dupa

Fostul consilier prezidential Theodor Stolojan a dat procurorilor, joi, mai multe explicatii în legatura cu contractele pe termen lung încheiate de societatea Alro Slatina, el fiind audiat în calitate de martor cu privire la informatiile pe care le avea în functia detinuta.

Dupa întâlnirea cu procurorii DIICOT care cerceteaza acest caz, Stolojan a explicat ca Alro este o companie care consuma energie electrica în mod constant, spre deosebire de alte firme si ca, pentru a fi competitiva, are nevoie de angajamente de furnizare a energiei electrice încheieate pe termen lung.

În aceste conditii, Alro trebuie sa „arate” pe termen lung care sunt sursele de energie. Aceste contracte au fost necesare în conditiile în care piata „asa-zis libera a energiei încapuse pe mâna unor baieti destepti si nu corespundea cerintelor societatii”, a explicat fostul consilier prezidential pe probleme economice.

Stolojan a adaugat ca discutiile purtate în calitate de consilier prezidential cu reprezentantii Ministerului Economiei au vizat atât posibilitatea ca aceasta piata sa fie într-adevar libera, cât si rezolvarea situatiei firmei Alro.

Mediafax