Gruparea Hamas are contacte cu reteaua al-Qaida

Apropo.ro / 19.07.2007, 13:12
Gruparea Hamas are contacte cu reteaua al-Qaida
Gruparea Hamas are contacte cu reteaua al-Qaida, a declarat ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, subliniind ca aceste legaturi nu sunt rezultatul presiunii exercitate de statele occidentale pentru a izola miscarea palestiniana, relateaza Reuters. Kouchner a reactionat

Gruparea Hamas are contacte cu reteaua al-Qaida, a declarat ministrul francez de Externe, Bernard Kouchner, subliniind ca aceste legaturi nu sunt rezultatul presiunii exercitate de statele occidentale pentru a izola miscarea palestiniana, relateaza Reuters.

Kouchner a reactionat astfel la declaratiile din cursul acestei saptamâni ale ministrului italian de Externe, Massimo D’Alema, care a precizat ca politica occidentala de izolare a gruparii Hamas, care a preluat controlul Fâsiei Gaza luna trecuta, ar putea sa consolideze legaturile miscarii cu reteaua al-Qaida.

„Cred ca Hamas nu a asteptat aceasta situatie extrema, actuala situatie îngrozitoare din Fâsia Gaza, pentru a avea contacte cu al-Qaida. Si ar fi probabil prea simplu sa credem ca noi, comunitatea internationala, suntem responsabili”, a declarat Kouchner.

Ministrul francez de Externe nu a oferit însa detalii.

Mediafax