Merkel declara ca nu se opune scutului antiracheta american

Apropo.ro / 18.07.2007, 20:28
Merkel declara ca nu se opune scutului antiracheta american
Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri ca nu se opune planurilor Statelor Unite privind scutul antiracheta, menit sa contracareze un eventual atac lansat de Iran, un proiect care a tensionat relatiile dintre Rusia si Occident, transmite Reuters. "Nu sunt împotriva lui

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat miercuri ca nu se opune planurilor Statelor Unite privind scutul antiracheta, menit sa contracareze un eventual atac lansat de Iran, un proiect care a tensionat relatiile dintre Rusia si Occident, transmite Reuters.

„Nu sunt împotriva lui (Vladimir) Putin, dar nici împotriva ideii”, a declarat Merkel, în cadrul unei conferinte de presa, raspunzând la o întrebare privind scutul american antiracheta. „Am declarat întotdeauna ca nu se poate spune ca nu exista nici o amenintare din partea Iranului”, a adaugat ea.

În timp ce ministrul german al Apararii, Franz Josef Jung, a sustinut explicit planul american, Merkel a fost precauta când a discutat despre acesta si, pâna în prezent, nu a mai facut o legatura între scut si ceea ce Occidentul considera o amenintare viitoare din partea unui Iran înarmat nuclear.

Mediafax