In sezonul estival, creste riscul bolilor de piele

Apropo.ro / 18.07.2007, 14:24
In sezonul estival, creste riscul bolilor de piele
În sezonul estival incidența infecțiilor cu ciuperci ale pielii este mult mai ridicata. Ciuperca piciorului reprezinta o afecțiune care se întâlnește mai frecvent în rândul barbaților, putând fi ușor contractata vara în locuri publice (piscine, dușuri,

În sezonul estival incidența infecțiilor cu ciuperci ale pielii este mult mai ridicata. Ciuperca piciorului reprezinta o afecțiune care se întâlnește mai frecvent în rândul barbaților, putând fi ușor contractata vara în locuri publice (piscine, dușuri, vestiare). Transmiterea se face prin contact indirect, prin obiecte contaminate (prosoape, haine, lenjerii de pat, încalțaminte).

Studiile arata ca 15 -30% din populație sufera de astfel de afecțiuni.

Boala debuteaza cu mâncarimi uneori insuportabile și/sau iritații între degetele picioarelor și poate ajunge pâna la sângerari și suprainfectari grave ale pielii. Neglijata sau netratata corect, boala poate recidiva sau poate duce la complicații, care au ca rezultat apariția fisurilor sau crapaturilor la nivelul pielii (în special la calcâie), care jeneaza la mers.

Ciuperca se poate extinde la pielea din jurul degetelor de la picioare, la unghiile de la mâini sau în alte parți ale corpului și poate fi trasmisa cu ușurința și membrilor familiei.

De obicei, tratamentul acestor afectiuni se realizeaza la exterior, cu unguente speciale. O metoda moderna și eficienta de tratament a ciupercilor pielii este crema Terbisil. Aceasta se aplica de doua ori pe zi.

Înainte de folosirea cremei Terbisil, este necesar ca bolnavul sa spele și sa usuce bine zonele afectate. Crema se aplica în strat subțire pe zona afectata și în jurul acesteia, masând ușor. Durata tratamentului este de o saptamâna, interval care necesita respectarea stricta a regulilor de igiena a piciorului sau ale altor porțiuni afectate ale corpului.