Basescu cere urgentarea documentatiei privind legea pensiilor

Apropo.ro / 16.07.2007, 15:31
Basescu cere urgentarea documentatiei privind legea pensiilor
Presedintele Traian Basescu cere Guvernului sa accelereze elaborarea documentatiei privind legea pensiilor, declara purtatorul de cuvânt al Presedintiei Valeriu Turcan, apreciind ca, pâna la interventia sefului statului, acesta fundamentare nici nu a existat. "Presedintele invita

Presedintele Traian Basescu cere Guvernului sa accelereze elaborarea documentatiei privind legea pensiilor, declara purtatorul de cuvânt al Presedintiei Valeriu Turcan, apreciind ca, pâna la interventia sefului statului, acesta fundamentare nici nu a existat.

„Presedintele invita Guvernul sa accelereze elaborarea documentatiei din care sa rezulte capacitatea de finantare integrala, pe termen lung, a maririi pensiilor. Având în vedere ca elaborarea documentatiei dureaza atât de mult, este evident ca, pâna la interventia presedintelui, aceasta fundamentare nu a existat nicio secunda”, se arata într-un comunicat al purtatorului de cuvânt al Presedintiei remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Presedintele Traian Basescu a declarat, în 10 iulie, ca cere Guvernului fundamentarea financiara a cresterii pensiilor prevazuta în legea adoptata de Parlament si a amintit ca, potrivit prevederilor articolului 138 alineatul 5 din Constitutie nicio cheltuiala bugetara nu poate fi aprobata fara stabilirea surse de finantare.

Legea pensiilor, initiata de PSD, a fost adoptata în 28 iunie, ultima zi a sesiunii parlamentare, si a fost depusa pentru promulgare, în 6 iulie.

Mediafax