SRI neaga ca ar fi interzis publicarea prognozelor meteo

Apropo.ro / 16.07.2007, 11:45
SRI neaga ca ar fi interzis publicarea prognozelor meteo
neaga informatiile de presa potrivit carora ar fi interzis publicarea prognozelor meteorologice de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), precizând ca atributiile si responsabilitatile serviciului "se regasesc în domeniul securitatii nationale". "Informatia

neaga informatiile de presa potrivit carora ar fi interzis publicarea prognozelor meteorologice de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), precizând ca atributiile si responsabilitatile serviciului „se regasesc în domeniul securitatii nationale”.

„Informatia referitoare la interzicerea publicarii prognozelor meteorologice de catre Serviciul Român de Informatii este falsa”, se arata într-un comunicat al SRI remis, luni, agentiei MEDIAFAX.

Conform comunicatului, „competentele, atributiile si responsabilitatile Serviciului Român de Informatii se regasesc în domeniul securitatii nationale”.

SRI precizeaza ca nu a interzis si nu poate interzice ANM publicarea prognozelor meteorologice.

„De altfel, acest lucru a fost confirmat si de catre directorul ANM, Ion SANDU”, se arata în comunicat.

Un cotidian central a relatat, luni, ca Administratia Nationala de Meteorologie are interdictie de la SRI sa anunte adevaratele prognoze pentru iulie si august, motivatia fiind legata de „canicula ucigatoare care va lovi România în urmatoarea perioada”.

Mediafax