Explicatii privind esecul capturarii lui Osama ben Laden

Apropo.ro / 13.07.2007, 09:48
Explicatii privind esecul capturarii lui Osama ben Laden
O serie de oficiali din serviciile americane de informatii au explicat, joi, esecul eforturilor de capturare a lui Osama ben Laden, care a reusit sa ramâna în libertate ascunzându-se în zonele tribale din Pakistan sub protectia liderilor locali, relateaza The Washington Times în editia

O serie de oficiali din serviciile americane de informatii au explicat, joi, esecul eforturilor de capturare a lui Osama ben Laden, care a reusit sa ramâna în libertate ascunzându-se în zonele tribale din Pakistan sub protectia liderilor locali, relateaza The Washington Times în editia electronica.

„Va împartasim frustrarea”, a declarat joi Thomas Fingar, directorul adjunct al comunitatii nationale de informatii, în cursul audierii din Comisia pentru Servicii Armate din Camera Reprezentantilor.

Capturarea lui ben Laden si a numarului doi în ierarhia al-Qaida, egipteanul Ayman al-Zawahiri, s-a dovedit o misiune foarte dificila din cauza masurilor de securitate „foarte bune” ale celor doi lideri si protectiei de care dispun într-o zona „care ne este mult mai ostila decât gruparii al-Qaida”, a subliniat Fingar.

Trei experti din cadrul serviciilor de informatii au declarat, joi, în fata comisiei ca reteaua al-Qaida si proliferarea armamentului nuclear ramân cele mai serioase amenintari la adresa Statelor Unite, dezvaluie The Washington Times.

Fingar a subliniat faptul ca serviciile americane de informatii sunt tot mai îngrijorate de „refugiul sigur” pe care al-Qaida l-a gasit în Europa deoarece exista un risc sporit ca militantii sa ajunga mult mai usor pe teritoriul Statelor Unite.

Mediafax