Logitech lanseaza un maus revolutionar

Apropo.ro / 12.07.2007, 13:39
Logitech lanseaza un maus revolutionar
Logitech a dezvaluit mausul reîncarcabil fara fir MX Air, un maus laser versatil care funcționeaza atât pe birou cât și în aer. Asemanator modului în care oamenii folosesc telecomanda televizorului este și cazul masului MX Air care poate fi ținut în mâna, iar de pe

Logitech a dezvaluit mausul reîncarcabil fara fir MX Air, un maus laser versatil care funcționeaza atât pe birou cât și în aer. Asemanator modului în care oamenii folosesc telecomanda televizorului este și cazul masului MX Air care poate fi ținut în mâna, iar de pe canapeaua din încapere poate fi controlat conținutul media de pe calculator.

Pentru mulți, calculatorul este mult mai mult decât un instrument de productivitate. Servește ca spatiu destinat pentru media digitala, solicitând un nou mod prin care oamenii sa controleze, sa consume și sa se bucure de muzica, fotografii și filmulețe pe calculatorul lor.

Pentru un control confortabil și fara efort al navigarii din aer, noul maus combina trei tehnologii importante: Freespace™ motion-control, comanda prin gesticulare și wireless. Astfel oamenii indica, sa selecteaza și redau fișiere media cu doar o mișcare ușoara a încheieturii mâinii.

„Mausul MX Air ofera utilizatorilor o noua cale de control a conținutului de divertisment de pe calculator,” a precizat Erik Charlton, director de marketing de produs pentru mauși de performanța și jocuri în cadrul Logitech. „Este destinat oricui care a ascultat muzica de pe calculator și a trebuit sa se întoarca de fiecare data la birou pentru a schimba melodiile sau a modifica volumul. Este folositor pentru aceia care vor sa împartașeasca pozele din vacanța cu prietenii și parinții fara sa fie legați de birou. Se adreseaza milioanelor de utilizatori de Internet care acceseaza și urmaresc filmulețe pe site-uri precum YouTube sau Grouper. Și pentru aceia care au un calculator în camera de zi și care vor sa acceseza conținutul media dupa cum doresc.”

Control avansat – Freespace și comenzi prin gesticulare

Tehnologia Freespace motion control este conceputa sa ofere navigare precisa fara limitarile întâlnite la precedentele dispozitive utilizabile în aer. Aceasta tehnologie patentata este bazata pe o combinație a senzorilor MEMS (microelectromechanical systems), tehnologiei DSP (digital signal processing) și tehnologiei wireless RF (radio frequency).

Aceste tehnologii combinate permit utilizatorilor sa țina mausul în orice direcție, sa ținteasca în orice direcție și sa se bucure de controlul intuitiv și fara efort asupra cursorului. În plus, algoritmi sofisticați disting între mișcarile intenționate și neintenționate ale mâinii, înlaturând efectiv tremurul involuntar pe care fiecare îl are când ține un dispozitiv în aer.

Comenzile bazate pe gesticulare adauga un nou nivel de sofisticare mausului MX Air. Pentru a schimba volumul, utilizatorii trebuie sa apese și sa țina apasat volumul butonului și sa miște mausul încet, la dreapta pentru a mari volumul iar la stânga pentru a îl da mai încet. Pentru aplicațiile muzicale, o mișcare circulara la dreapta activeaza comanda skip track, în timp ce o mișcare la stânga activeaza repetarea melodiei.

În locul unei rotițe de scroll tradiționale, mausul MX Air dispune de un panel de scroll sensibil la atingere. O lovitura a degetului pe suprafața tabloului activeaza mecanismul de scroll inert, care își potrivește viteza în acord cu viteza mișcarii degetului. Funcțiile media Play/Pause, Volume/Mute, Back și Select pot fi ușor accesate din aer apasând cu degetul butoanele largi, luminate potocaliu.

Conceput pentru versatilitate

Mausul MX Air are un design remarcabil, completat de un înveliș negru, semitransparent, o baza argintie și o forma conturata. Forma atent lucrata ofera versatilitate, permițând oamenilor sa foloseasca confortabil mausul ca unul de birou.

Mausul reîncarcabil MX Air funcționeaza cu tehnologia Logitech 2.4 GHz Digital Cordless, care ofera o raza de actiune de pâna la 10 metrii. Suportul pentru încarcare lucios este elegant și nu-ți sare în ochi. Iar cu micro-receiverul de 2,4 Ghz, mausul MX Air este ușor de conectat și utilizat cu un calculator sau un laptop.

Preț și disponibilitate

Logitech MX Air va fi disponibil în Statele Unite și Europa începând din luna august. Pretul sau recomandat în Europa este de 149,99 euro.