Liderii UE, încrezatori ca va fi gasita o solutie pentru infirmiere

Apropo.ro / 11.07.2007, 12:54
Liderii UE, încrezatori ca va fi gasita o solutie pentru infirmiere
Liderii UE si-au exprimat speranta ca exista sanse sa fie gasita o solutie pentru eliberarea celor cinci infirmiere bulgare si a medicului de origine palestiniana condamnati la moarte în Libia pentru infectarea cu virusul HIV a sute de copii, relateaza Reuters. Liderii Uniunii

Liderii UE si-au exprimat speranta ca exista sanse sa fie gasita o solutie pentru eliberarea celor cinci infirmiere bulgare si a medicului de origine palestiniana condamnati la moarte în Libia pentru infectarea cu virusul HIV a sute de copii, relateaza Reuters.

Liderii Uniunii Europene au reactionat astfel la decizia Curtii Supreme din Libia de confirmare a condamnarii la moarte a celor sase straini.

„Regretam aceste decizii, dar as vrea sa îmi exprim încrederea ca va fi gasita o solutie”, a declarat Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

„Sper ca membrii personalului medical vor beneficia de clementa”, a reactionat si Benita Ferrero-Waldner, comisarul UE pentru Relatii Externe.

Premierul Portugaliei, Jose Socrates, a dat asigurari ca, în calitatea de presedinte al Consiliului UE, va face tot posibilul pentru gasirea unei solutii.

Mediafax