SUA se opun desfasurarii unei forte internationale în Fâsia Gaza

Apropo.ro / 11.07.2007, 12:49
SUA se opun desfasurarii unei forte internationale în Fâsia Gaza
Statele Unite si-au exprimat, marti, opozitia ferma fata de desfasurarea unei forte internationale în Fâsia Gaza, apreciind ca aceasta s-ar confrunta cu opozitia puternica a islamistilor palestinieni, relateaza AFP. "Nu sunt sigur ca vom gasi suficiente armate dispuse sa ia parte

Statele Unite si-au exprimat, marti, opozitia ferma fata de desfasurarea unei forte internationale în Fâsia Gaza, apreciind ca aceasta s-ar confrunta cu opozitia puternica a islamistilor palestinieni, relateaza AFP.

„Nu sunt sigur ca vom gasi suficiente armate dispuse sa ia parte la ceea ce s-ar putea dovedi” un mediu ostil, a declarat purtatorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Sean McCormack.

„Ar fi mai eficienta concentrarea asupra eforturilor de formare a unor servicii de securitate palestiniene eficiente, capabile si responsabile, care sa poata opera în ambele zone”, Cisiordania si Fâsia Gaza, a spus oficialul.

„Stiu ca situatia este dificila în Gaza”, a recunoscut el. „Dar trebuie sa ne concentram eforturile asupra acestui lucru”, a adaugat McCormack.

Zece ministri de Externe din tarile mediteraneene ale Uniunii Europene au propus crearea unei forte internationale puternice în teritoriile palestiniene, potrivit unei scrisori deschise adresate emisarului Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, Tony Blair.

Mediafax