Aproape jumatate dintre românii peste 18 ani fumeaza

Apropo.ro / 10.07.2007, 17:14
Aproape jumatate dintre românii peste 18 ani fumeaza
Aproape jumatate dintre românii peste 18 ani, adica 46,6 la suta, fumeaza cel putin o tigara pe zi, cei mai aprigi consumatori fiind barbatii, cu 59,2 la suta din totalul populatiei de sex masculin, potrivit unui studiu prezentat marti. Studiul, realizat de ISRA Center Marketing

Aproape jumatate dintre românii peste 18 ani, adica 46,6 la suta, fumeaza cel putin o tigara pe zi, cei mai aprigi consumatori fiind barbatii, cu 59,2 la suta din totalul populatiei de sex masculin, potrivit unui studiu prezentat marti.

Studiul, realizat de ISRA Center Marketing Research pentru compania Pfizer Romania, în perioada aprilie-iunie, pe un esantion de 3.326 de persoane peste 18 ani, reprezentativ pentru populatia României, are o marja de eroare de plus/minus 2,5 la suta. Cercetarea a avut ca scop realizarea unei evidente privind incidenta fumatului la nivelul populatiei din România, dar si de a vedea care sunt obiceiurile si atitudinea fata de fumat.

Rezultatele cercetarii arata ca barbatii sunt cei care fumeaza într-o proportie semificativ mai mare comparativ cu femeile. Astfel, din total populatiei masculine, 59,2 la suta fumeaza cel putin o tigara pe zi, în timp ce în cazul femeilor, incidenta este mai redusa, adica 34,5 la suta.

La nivel de regiuni geografice, în Muntenia ponderea fumatorilor este de 51 la suta si în Moldova de 49,7 la suta, mai crescuta decât a bucurestenilor (40,1 la suta) si a banatenilor (42,4 la suta).

Mediafax