Boris Akunin
Gambit turcesc
colectia Thriller & Mystery
traducere din rusa si note de Denisa Fejes
· Boris Akunin, un fenomen: publicat in peste 40 de tari, 18 milioane de exemplare vandute
1877. Butoiul cu pulbere al Europei a luat foc: Rusia si Imperiul Otoman se afla in stare de razboi. Erast Fandorin, acum atasat la Corpul diplomatic si proaspat eliberat din prizonierat, face cunostinta pe front cu frumoasa Varea Suvorova, o telegrafista cu idei revolutionare. Cand logodnicul fetei este acuzat de spionaj, Fandorin se implica fara sa vrea intr-o ancheta care nu promite mari surprize. Curand, realitatea intrece orice inchipuire.
Un roman pasionant, in care intrigile tipic balcanice si manevrele politicii orientale alcatuiesc un hatis de nepatruns, personajele discuta depre haremuri si drepturile femeilor, iar crimele din spatele frontului influenteaza direct operatiunile militare. Aviz cititorului: Varea isi face cumparaturile la Bucuresti, iar printre suspecti se numara si un colonel roman.
Akunin suta la suta.
„Daca Gogol ar fi scris despre Erast Fandorin, ar fi semnat fara indoiala B. Akunin… Prekrasno – super!”
(Lexikon der Kriminalliteratur)
Al. O. Teodoreanu
Hronicul mascariciului Valatuc
colectia Rasul lumii
publicat si adnotat de Alexandru O. Teodoreanu
Tablou de moravuri parfumat cu esenta de istorie, Hronicul mascariciului Valatuc dezvaluie o galerie de personaje fara seaman in literatura romana. Unele au un haz enorm, altele sunt prinse in situatii fara iesire. Unele starnesc hohote, altele induioseaza. Tusele groase in care zugraveste Pastorel confirma aplecarea lui spre farsa sau pastisa. Hronicul mascariciului Valatuc livreaza dovezi tuturor celor care sustin ca romanul e unic, acomodant si inimitabil.
Margaret Shepherd & Sharon Hogan
Arta conversatiei civilizate. Ghid de exprimare eleganta
colectia Practic
traducere din engleza de Adina Cobuz
ilustratii de Penny Carter
Aceasta carte va va ajuta sa atingeti excelenta in conversatie. Va va invata cum sa deveniti un mai bun vorbitor si un mai bun ascultator – si cum sa va bucurati din plin de ambele ipostaze. Va va pune la dispozitie o multitudine de idei inspirate care va vor ameliora si consolida viata sociala, deschizandu-va noi perspective zi de zi. Aceste sugestii va vor ajuta sa savurati cu adevarat interactiunea cu ceilalti – nu numai sa va achitati de niste obligatii sociale. Va vor ajuta sa gasiti o anumita satisfactie in conversatiile pline de spirit – nu numai sa le supravietuiti. Odata cu lecturarea ultimei pagini din aceasta carte, veti fi devenit acel tip de partener de discutie efervescent care in acelasi timp ii pune si pe ceilalti in valoare.
Beethoven vazut de contemporani
Scrisori, memorii etc., reunite si adnotate de J.-G. Prod’homme
colectia Contrapunct
traducere din franceza si prefata de Theodor Balan
„Aceasta carte nu este o biografie, ci o culegere de amintiri ale unor oameni de conditii foarte felurite, ce l-au cunoscut pe Beethoven in timpul celei de-a doua perioade petrecute la Viena, epoca in care, incetand de a mai fi, atat pentru amatori cat si pentru publicul larg, doar un virtuoz al pianului, Beethoven se face cunoscut ca un compozitor de cvartete si simfonii. Adunate si traduse aici pentru prima data, aceste pagini au ca autori pe contemporanii care, cu totii, au fost in relatii personale cu Beethoven – dintre ei, unii fiind ilustri, ca Goethe si Weber…” (J.-G. Prod’homme)
Eugene Ionesco
Teatru X
Macbett / Ce nemaipomenita aiureala!
seria Ionesco
traducere din franceza si note de Vlad Russo si Vlad Zografi
„Ideea de a face o piesa dupa Macbeth mi-a fost data de lectura foarte frumoasei carti a lui Jan Kott – Shakespeare, contemporanul nostru. Dupa Kott, ceea ce voia sa arate Shakespeare este ca puterea absoluta corupe absolut, ca orice putere este criminala. (…)”
„Cu Ce mai nemaipomenita aiureala! cred ca am introdus in teatrul modern acest lucru destul de dificil: monologul lung.” (Eugene Ionesco)
Meister Eckhart
Despre omul nobil, cupa din care bea regele. Tratate
colectia Intelepciune si credinta
traducere din germana medievala si note de Gabriel H. Decuble
cuvant inainte de Anca Manolescu
„Eckhart se numara printre cei capabili sa exploateze metafizic – in sensul unei metafizici de experimentat, de realizat interior – intreaga desfasurare a realului. Aceasta e si atitudinea pe care vrea sa o propuna ascultatorilor sai, sa o imprime in ei.” (Anca Manolescu)