Avira a identificat un nou tip de mesaje spam

Apropo.ro / 23.06.2007, 14:28
Avira a identificat un nou tip de mesaje spam
Avira a identificat un nou tip de spam, trimis în prezent utilizatorilor din Germania, care pretinde a fi o editie a revistei "German Stock Insider" în format PDF. Noul tip, stock spam - care nu a mai fost întâlnit de analistii, a înregistrat un succes din ce în ce mai mare si

Avira a identificat un nou tip de spam, trimis în prezent utilizatorilor din Germania, care pretinde a fi o editie a revistei „German Stock Insider” în format PDF.

Noul tip, stock spam – care nu a mai fost întâlnit de analistii, a înregistrat un succes din ce în ce mai mare si foloseste numeroase tehnici ca: plain text, text într-o imagine, imagini cu diferite metode care sa impiedice scanerele OCR (Optical Character Recognition) sa identifice mesajele electronice dubioase ca spam.

Ultima tendinta urmarita prin acest nou tip de spam este trimiterea unor documente PDF în locul unor imagini. Autorii acestui spam se bazeaza pe faptul ca niciun filtru din lume nu detecteaza un document PDF ca fiind spam. În acest caz, PDF-ul ajunge în inbox-urile utilizatorilor atasat unui email care contine un text aleator, folosit doar pentru a evita filtrele antispam.

Stock spam este o forma de spam ce încearca sa promoveze actiunile unei companii, actiuni ce sunt prezentate ca fiind un pont „incendiar”. Scopul nu este acela de a ne face sa cumparam un produs sau serviciu.

De obicei ia forma unui sfat prietenesc care se bazeaza pe perspectivele de dezvoltare ale companiei vizate. Aceasta îndrumare este însotita de cotatii de pret reale sau recomandari de achizitionare de actiuni, acestea bazându-se pe sansa de a obtine un profit enorm într-un termen scurt. Aceste ponturi promoveaza companii reale, listate la bursa. În cazul în care valoarea actiunilor va creste artificial, autorii acestei fraude îsi vor vinde actiunile si astfel vor obtine un profit substantial.

Toate documentele receptionate în sistemele capcana ale companiei Avira sunt identice, ceea ce înseamna ca nu au fost utilizate tehnici de aranjare aleatoare (random). Expertii antispam ai companiei Avira se asteapta ca aceste noi metode de spam sa fie folosite din ce în ce mai mult în viitor, cu îmbunatatiri în ceea ce priveste atât continutul, cât si tehnica folosita.

Mediafax