Muzeul National Peles a lansat o serie de activitati educative în mod gratuit pentru elevi si liceeni , reunite sub denumirea "Programe pedagogice de valorificare prin clase de patrimoniu", care se vor desfasura începând cu acest an la Peles si Pelisor.
|
Muzeul National Peles a lansat o serie de activitati educative în mod gratuit pentru elevi si liceeni , reunite sub denumirea „Programe pedagogice de valorificare prin clase de patrimoniu”, care se vor desfasura începând cu acest an la Peles si Pelisor.
Activitatile educative se vor desfasura atât în expozitiile permanente si temporare ale celor doua muzee, Peles si Pelisor, precum si pe terasele si parcul castelului Peles, informeaza Ministerul Culturii si Cultelor.
Grupurile-tinta sunt reprezentate de elevii de la scolile din Sinaia si localitatile vecine, dar si de cei aflati în tranzit, însotiti de cadre didactice.
Scopul acestor programe este sa valorifice materialul informational din muzee, în vederea aprofundarii cunostintelor de istorie si îmbogatire a vocabularului elevilor cu notiuni de istoria artei.
În acest sens, activitatea va consta în ghidaje generale în regim de gratuitate atât în expozitiile de baza, cât si în cele temporare, urmate de discutii libere pe marginea temei propuse în luna respectiva. Astfel, specialistii din muzeu care vor însoti aceste grupuri îsi vor adapta prezentarea la nivelul de întelegere al participantilor, în colaborare cu cadrele didactice prezente. Temele alese sunt stabilite de specialistii muzeului, în functie de evenimentele curente, sau propuse de cadrele didactice cu care se colaboreaza, încercând astfel adaptarea programelor la curricula scolara.
Programele pentru copii se vor desfasura în prima si ultima zi de joi din fiecare luna.
În luna iunie sunt programate doua teme: „Grafica Art Nouveau” si „Povestile Pelesului”. Prima tema – „Grafica Art Nouveau” – se adreseaza elevilor de liceu si se va desfasura în holul de onoare al Castelului Pelisor, în contextual expozitiei temporare Grafica Art Nouveau. Activitatea consta în ghidaje în regim de gratuitate, urmate de discutii libere pe marginea elementelor decorative caracteristice stilului Art Nouveau. Activitatea „Povestile Pelesului” consta în vizitarea teraselor din parcul Pelesului, prezentarea statuilor din bronz ale celor doi comanditari regele Carol I si regina Elisabeta. Participarea la aceste activitati se face prin înscriere prealabila si programare, la Muzeul Peles.
Mediafax