CSAT se întrunește, miercuri, pe ordinea de zi figurând "riscurile de securitate economica cu potențial de compromitere a includerii României în culoarele de transport internațional al gazelor naturale și al țițeiului", precum
|
|
CSAT se întrunește, miercuri, pe ordinea de zi figurând „riscurile de securitate economica cu potențial de compromitere a includerii României în culoarele de transport internațional al gazelor naturale și al țițeiului”, precum și o informare privind stadiul privatizarii societaților din aparare.
Conform unui comunicat al Administrației prezidențiale remis, marți, agenției MEDIAFAX, pe ordinea de zi a ședinței CSAT sunt incluse: Planul-cadru de continuare a procesului de restructurare și modernizare a Armatei României în anul 2007; Planul de întrebuințare a forțelor la misiuni în afara teritoriului statului român, în anul 2007; participarea României cu forțe și mijloace pentru executarea de misiuni de „Poliție Aeriana”, în afara teritoriului național.
Un alt punct îl constituie necesitatea protecției speciale a fondurilor arhivistice aflate în pastrarea Arhivelor Naționale și la creatorii și deținatorii de arhiva. Membrii Consiliului vor face o analiza a factorilor de risc privind sustragerea, distrugerea sau folosirea în alte scopuri decât cele prevazute de lege a documentelor de arhiva.
Pe ordinea de zi se afla și stadiul implementarii Directivei 96/82/EC, SEVESO II privind controlul activitaților care prezinta pericole de accidente majore în care sunt implicate substanțe periculoase; evoluția și limitarea traficului de persoane și a migrației ilegale în perspectiva aderarii României la U.E.; o informare privind stadiul și perspectivele implementarii sistemelor de radiocomunicații mobile „TETRA”, în România.
De asemenea, va fi facuta o informare privind necesitatea înființarii bazei industriale integrate care sa asigure suportul logistic necesar îndeplinirii obiectivelor de securitate naționala, axata pe industria de aparare, Se va discuta și despre asigurarea cadrului normativ specific și realizarea sistemului informatic integrat de management al producției de aparare.
Membrii CSAT vor fi informați și despre stadiul privatizarii societaților comerciale din industria de aparare.
Un alt punct al ședinței vizeaza situația operativa curenta și de perspectiva și „capacitatea acționala” a Sistemului național de prevenire și combatere a terorismului. CSAT va analiza și funcționalitatea și nevoile de finalizare în plan operațional a Centrului de Conducere Operativa Antiterorista, precum și metodologia de organizare și executare a intervenției contrateroriste.
Pe agenda Consiliului figureaza, totodata, „riscurile de securitate economica cu potențial de compromitere a includerii României în culoarele de transport internațional al gazelor naturale și al țițeiului”.
Membrii CSAT vor analiza Planul național de prioritați informative pentru anul 2007 și programul de activitate al Consiliului Suprem de Aparare a Țarii pentru anul 2007.
Consiliul urmeaza sa ia în discuție și Regulamentul de organizare și funcționare al Serviciului de Protecție și Paza, precum și un raport referitor la stadiul implementarii reglementarilor privind protecția informațiilor clasificate NATO și UE, precum și a celor care fac obiectul acordurilor internaționale.
Mediafax