Pregatiri de sarbatoare

Apropo.ro / 28.11.2006, 14:22
Pregatiri de sarbatoare
Bucurestenii se vor putea distra vineri in fata Teatrului National, unde vor avea loc mai multe concerte. Luminitele ornamentale de sarbatori vor fi si ele aprinse. Se va da startul Zilei Nationale cu intonarea imnului Romaniei. Piata Universitatii va gazdui muzica de fanfara,

Bucurestenii se vor putea distra vineri in fata Teatrului National, unde vor avea loc mai multe concerte. Luminitele ornamentale de sarbatori vor fi si ele aprinse.

Se va da startul Zilei Nationale cu intonarea imnului Romaniei. Piata Universitatii va gazdui muzica de fanfara, concerte, si focuri de artificii. Va exista un ecran unde se vor putea citi versurile imnului national.

Din balconul teatrului, un artist va interpreta din fluier o strofa din imn, urmand ca pe aceste acorduri sa fie ridicat drapelul national.

Spectacolul se va incheia cu un concert de o ora al trupei Phoenix.

Parada militara de pe 1 Decembrie va bloca circulatia in nordul orasului intre orele 10.00 si 13.30. Defilarea Armatei Romane de Ziua Nationala se va face pe Sos. Kiseleff si va afecta si circulatia pe strazile din zona Arcului de Triumf.

Accesul va fi interzis pe Soseaua Kiseleff, intre Piata Presei Libere si strada Monetariei. In acest an, Armata nu va defila numai cu trupe, ci si cu armament greu. Vor fi elicoptere IAR 330 Puma Socat, iar Fortele Terestre vor participa cu lansatoare de proiectile reactive LAROM, sisteme antiaeriene Gepard, transportoare amfibii blindate 8 x 8 „Zimbru”, aruncatoare de rachete antiaeriene CA 95 montate pe sasiu de transportor blindat, masini de lupta ale infanteriei MLI 84M, precum si autostatii radio Harris si Panther.

Vor evolua automobile de teren blindate marca Humvee, achizitionate iv vederea dotarii batalionului de politie militara din Bucuresti. Comandantul paradei din acest an este tot cel de anul trecut – generalul Neculai Bahnareanu, loctiitorul sefului Statului Major al Fortelor Terestre.