Fiul lui Sile Camataru s-a predat si va fi dus in instanta

Apropo.ro / 22.11.2006, 10:20
Fiul lui Sile Camataru s-a predat si va fi dus in instanta
Albert Balint, fiul lui Vasile Balint - cunoscut în lumea interlopa drept Sile Camataru - va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis în lipsa de magistratii bucuresteni, în urma cu doua saptamâni. Albert Balint era dat

Albert Balint, fiul lui Vasile Balint – cunoscut în lumea interlopa drept Sile Camataru – va fi prezentat, miercuri, Tribunalului Bucuresti, pentru confirmarea mandatului de arestare preventiva emis în lipsa de magistratii bucuresteni, în urma cu doua saptamâni.

Albert Balint era dat în urmarire generala pentru implicare într-o retea de traficanti de droguri, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare în lipsa care, marti, a fost pus în executare.

Fiul lui Sile Camataru s-a predat, marti, el fiind dus la Parchetul instantei supreme pentru audieri. Dupa audieri el a fost dus în arestul Directiei Cercetari Penale.

O importanta retea de traficanti si consumatori de cocaina, heroina si ecstasy, care actiona în Capitala – din care facea parte si Albert Florian Balint , fiul lui Sile Camataru – a fost destructurata, la începutul lunii noiembrie, dupa o monitorizare de un an, de politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate (BCCO) Bucuresti, împreuna cu procurorii Parchetului instantei supreme.

În 3 noiembrie, politistii au organizat o actiune de amploare, în cadrul careia au fost efectuate 12 perchezitii simultane la domiciliile si resedintele principalilor suspecti, din Capitala. În urma acestor perchezitii au fost gasite si ridicate pentru cercetari un pistol automat cu gloante, un revolver cu gaze, doua pusti cu aer comprimat, doua pistoale cu aer comprimat, diferite cantitati de cocaina si cannabis, materiale folosite la ambalarea drogurilor, un cititor mobil de carduri, carduri false, CD- uri continând programe de falsificare si alte materiale folosite în acest scop, precum si 12.125 de euro, bani proveniti din vânzarea drogurilor.

Anchetatorii au stabilit ca suspectii aduceau drogurile din tarile vest-europene, în special din Spania, apoi le distribuiau în toate zonele Capitalei, în diferite medii, inclusiv cluburi si restaurante.

Anchetatorii BCCO si DIICOT au probe împotriva a 18 persoane implicate în traficul cu droguri de mare risc.: Albert Florian Balint (19 ani), Vasile Ciobanu (25 de ani) – zis Raj, Marian Dragomir (38 de ani), zis Puica, Marius Padure (26 de ani) – zis Marius al lui Baceanu, Remus Petrica Dinca (20 de ani) – zis Padure Mic, Paul N. (35 de ani), Marius N. (23 de ani), Gheorghe N. (39 de ani), Marius Ovidiu Paduraru (27 de ani) – zis Padure Mare, Ion N. (19 ani), Costel Sandu Mihai (30 de ani) – zis Chinezu, Marian I. (29 de ani), Emilian M. (18 ani), Beatrice S. (18 ani), Noru N. (36 de ani), Stelian V. (25 de ani), Marian V. (31 de ani) si Nicoleta R. (18 ani – toti din Bucuresti.

Toti cei 18 sunt acuzati de introducere în tara de droguri de mare risc si de risc, trafic de droguri de mare risc si de risc, constituirea unui grup infractional organizat, organizarea, conducerea sau finantarea traficului de droguri, nerespectarea regimului armelor si munitiilor, falsificarea instrumentelor de plata electronica, detinerea de echipamente în vederea falsificarii instrumentelor de plata electronica, precum si detinere de droguri de mare risc, pentru consum propriu.

Procurorii au cerut, în 3 noiembrie, magistratilor Tribunalului Bucuresti emiterea mandatelor de arestare pentru 29 de zile în cazul a zece persoane, dintre care trei în lipsa.

Cei sapte adusi la instanta au fost Costel Sandu Mihai, zis Chinezu, Marian Dragomir, zis Puica, Marius Padure, zis Marius al lui Baceanu, Vasile Ciobanu, zis Raj, Remus Petrica Dinca, zis Padure Mic, Gheorghe Nicolae, zis Tudor, Marius Ovidiu Paduraru, zis Padure Mare. Pentru ceilalti trei – Albert Florian Balint, zis Bebe al lui Camataru, Marian Ioan, zis Martin si Emilian Mamele, zis Cantemir Bebe – procurorii au cerut emiterea mandatelor în lipsa.

Tribunalul Bucuresti a emis, în aceeasi zi, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru cele zece persoane. Totodata, instanta a decis ca ceilalti suspecti sa fie cercetati în stare de libertate.

Procesul fratilor Vasile si Ion Balint – cunoscuti în lumea interlopa drept Sile si Nutu Camataru – se afla la Curtea de Apel Bucuresti, cauza fiind suspendata mai mult de jumatate de an, dupa ce avocatii au invocat exceptii de neconstitutionalitate referitoare la patru articole din Legea 51/1991 privind siguranta nationala si a unui articol din Legea 182/2002 privind protectia informatiilor clasificate.

Sile si Nutu Camataru sunt judecati, alaturi de complicii lor, pentru mai multe fapte de crima organizata.

În vara anului trecut, Tribunalul Bucuresti i-a condamnat pe fratii Sile si Nutu Camataru, pe mama acestora, precum si pe alti membri ai clanului la pedepse cu închisoarea, pentru sechestrare de persoane, înselaciune si proxenetism.

Mediafax