Cosmetice terapeutice si homeopate

Apropo.ro / 20.11.2006, 11:18
Cosmetice terapeutice si homeopate
Pe vremuri, oamenii obisnuiau sa-si fabrice singuri sapunul. Luau un strop de ceai verde, unul de miere, putina scortisoara, pulpa de piersica, fulgi de nuca de cocos si alte ingrediente naturale si nascoceau un produs din imbinarea tuturor acestor arome. Unele branduri de cosmetice inca mai

Pe vremuri, oamenii obisnuiau sa-si fabrice singuri sapunul. Luau un strop de ceai verde, unul de miere, putina scortisoara, pulpa de piersica, fulgi de nuca de cocos si alte ingrediente naturale si nascoceau un produs din imbinarea tuturor acestor arome. Unele branduri de cosmetice inca mai cred in acele timpuri in care stilul de viata era unul cat mai natural si mai curat.

Cu un aspect desuet „premeditat” si o compozitie bazata pe amestecuri de arome, cosmeticele naturiste refac legaturile cu trecutul, cu misterioasele metode prin care femeile isi ingrijeau pielea. De cativa ani, se aliniaza si Romania la tendinta externa de a pretui din nou traditiile in ceea ce priveste produsele cosmetice.

Compania Sabon a intrat pe piata din Romania in aprilie 2004. „Am descoperit aici o cerere crescuta pentru cosmeticele naturiste, rezultata din intelegerea acestui trend”, spune Yaron Levy, manager Sabon Romania, companie de produse cosmetice.

Sapunurile sunt create dupa o reteta australiana veche de 70 de ani, iar procesul de productie este in intregime manual. Ingredientele variaza de la ulei de masline si glicerina, la saruri si minerale de la Marea Moarta, uleiuri de palmier, de avocado si multe altele.

Gelurile de dus sunt preparate din ulei de masline si glicerina, uleiurile aromoterapeutice si minerale provin din Marea Moarta, iar accesoriile au un design vintage, care sa aminteasca de vremurile de demult.

Brandul se lauda cu peste 300 de produse de ingrijire corporala. Produsele pentru ten au o compozitie pe baza de jojoba, aloe vera, ulei din seminte de morcov si extracte din flori de desert. Pentru corp sunt cremele cu ulei din seminte de struguri, lavanda si paciuli si ulei de migdale. Iar pentru confortul psihic exista produsele de atmosfera – accesorii de interior in ton cu linia de cosmetice si diferite produse aromoterapeutice (lumanari, betisoare). Ambalajele sunt si ele vintage, din sticla, metal si hartie.

„Vedeta” ramane totusi untul de corp extras din nuca arborelui de shea si cacao care are puteri regeneratoare pentru pielea uscata si care poate fi gasit in mai multe variante: paciuli-lavanda-vanilie, vanilie-cocos, ghimbir-portocala, lavanda-mar si tropical.

„Am observat ca romanii prefera produsele cu arome fresh, fructate, de exemplu tropical, lamaie si busuioc, ghimbir si portocala. Amestecul paciuli, lavanda si vanilie este o alta combinatie de arome in topul preferintelor”, spune Ana Bucur, de la Sabon.

Pana acum, Sabon se afla in Bucuresti, Constanta, Galati, Brasov si Ploiesti, urmand ca, in 2007, sa mai deschida inca trei magazine. Preturile „sunt medii spre ridicate comparativ cu alte produse similare de pe piata”, marturiseste Ana Bucur.

Ele variaza intre 14 RON, cat costa, de exemplu, 100 de grame de sapun solid, si 79 RON, pret la care poate fi achizitionat exfoliantul de corp pe baza de zahar brun.

Tot pe ingrediente naturale se bazeaza si compania Korres care isi are originile in prima farmacie homeopata din Atena. Infiintat in anul 1996, brandul produce o serie de cosmetice homeopate pentru ingrijirea pielii si a parului, produse pentru protectie solara si preparate cosmetice din plante.

Primul produs Korres a fost un sirop din plante aromatice cu miere si seminte de anason, o reteta inspirata din „rakomelon”, un amestec de miere si alcool cu actiune de incalzire. Acest amestec era foarte des folosit de catre bunicul lui George Korres in farmacia homeopata din oraselul sau natal (insula Naxos, Grecia). Fondatorul companiei, George Korres, a transformat „leacurile” bunicului in retete pentru produse cosmetice, astfel ca astazi compania a depasit 300 de produse pentru ingrijirea pielii si a parului.

Crema hidratanta pentru barbati se foloseste de extractele de active aloe si centella pentru a vindeca ranile. Uleiul de „Limba-Mielului” sporeste fermitatea pielii, iar extractul de spirulina are proprietati regeneratoare. Crema imbatatoare pentru barbierit cu pelin, tot din gama produselor pentru barbati, are un pH mai delicat decat cremele spumoase, iar extractul de pelin protejeaza tenul de iritatii. Gelul de dus cu busuioc si lamaie are in compozitie proteine din grau care formeaza o pelicula protectoare la suprafata pielii, vitaminele C si E, precum si zinc si enzime antioxidante care sporesc imunitatea.

Korres se afla deja in Londra, Paris, New York, Milano, Singapore si alte orase. In Romania, aceste produse pot fi cumparate din magazinele firmei din Plaza Romania si Mario Plaza la preturi de aproximativ 60-80 RON.

Dupa Afaceri