Ingrediente pentru 8-10 porții
Pentru blat
200 g unt moale, 250 g zahar, 1 plic zahar vanilinat, 4 oua, 250 g faina, 1 lingurița praf de copt.
Pentru umplutura
100 g branza mascarpone, 100 g smantana dulce, 1 galbenuș de ou, 2 linguri amidon, 3 linguri zahar, 1 kg mure, 125 g alune macinate.
Preparare
La blat, se bate untul cu zaharul și zaharul vanilinat, apoi se adauga ouale, unul cate unul, și, la final, faina amestecata cu praful de copt. Se întinde blatul în tava și se coace 15 minute. Se amesÂteca branza mascarpone cu smantana, galÂbeÂnușul de ou și zaharul. Se scoate tava din cuptor, se presara alune macinate, se reÂpartizeaza apoi crema, și deasupra se așaza murele. Tava se pune din nou la cuptor, pentru înca 40 de minute.