Orez cu ciuperci și praz

Apropo.ro / 18.10.2006, 12:57
Orez cu ciuperci și praz
Ingrediente pentru 4 porții 1 fir de praz taiat rondele, 200 g ciu­perci feliate, 300 g orez cu bob mare (tip risotto), 2 linguri de cașcaval (sau parmezan) ras, 1 nuca de unt, ulei, sare și piper. Preparare Se încinge uleiul și untul, se adauga prazul și

Ingrediente pentru 4 porții
1 fir de praz taiat rondele, 200 g ciu­perci feliate, 300 g orez cu bob mare (tip risotto), 2 linguri de cașcaval (sau parmezan) ras, 1 nuca de unt, ulei, sare și piper.

Preparare
Se încinge uleiul și untul, se adauga prazul și ciupercile și se calesc. Cand încep sa se rumeneasca, se adauga orezul și se acopera cu apa. Se condimenteaza cu sare și piper, dupa gust, și se continua fierberea cateva minute pana cand orezul se umfla. Se încorporeaza cașcavalul sau parmezanul și se lasa vasul acoperit, cu focul stins, 5 minute, înainte de a fi servit.

Acasa Magazin