Ingrediente pentru 4 portii
500 g file de salau, 2 fire tulpini de telina, 200 g morcovi, 1 gulie, 200 g mazare frageda, 1 lingurita mustar de Dijon, zahar, otet, vin alb, ulei de masline, frunze de salata, faina, 1 lamaie, sare, piper negru.
Preparare
Pestele se taie fasii, se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se stropesc fasiile cu zeama de lamaie si se lasa sa stea 10 minute la rece, dupa care se pudreaza cu faina si se prajesc in ulei incins. Se scot pe hartie absorbanta, pentru a inlatura excesul de grasime. Tulpinile de telina, morcovii si gulia se taie „betisoare” si se fierb „al dente”. Mazarea se fierbe separat. Din mustar, zahar, otet, vin, ulei, sare si piper se prepara un sos. Se amesteca sosul cu legumele fierte. Pestele prajit si legumele se asaza pe un platou acoperit cu frunze de salata.