Tinea arcusul in mana la 3 ani, aceeasi varsta la care Mozart isi demonstra taletul

Apropo.ro / 31.08.2006, 11:16
Tinea arcusul in mana la 3 ani, aceeasi varsta la care Mozart isi demonstra taletul
Nascuti in epoci diferite, au simtit chemarea muzicii la aceeasi varsta. La 3 ani, varsta la care Leopold Mozart decoperea talentul fiului sau, Edvin Marton a luat arcusul in mana. La 7 ani Marton canta il canta pe Mozart. 1% inspiratie si 99% transpiratie


Nascuti in epoci diferite, au simtit chemarea muzicii la aceeasi varsta. La 3 ani, varsta la care Leopold Mozart decoperea talentul fiului sau, Edvin Marton a luat arcusul in mana. La 7 ani Marton canta il canta pe Mozart.

1% inspiratie si 99% transpiratie

” Intr-o zi, satul de exersat atatea ore pe zi, m-am asezat pe vioara”, marturiseste Edvin.

La varsta de 3 ani avea deja arcusul in mana iar precocitatea sa in domeniul muzical s-a vazut cand a parcurs cei 7 ani de cursuri in doar 3. La varsta de 7 ani interpreta deja concerte de vioara de Mozart.

„Intr-o zi, satul de exersat atatea ore pe zi, m-am asezat pe vioara. Saracul tata a fost nevoit sa mearga pana in satul urmator sa-mi cumpere o vioara noua” isi aminteste violonistul de 30 de ani. „Rezultatul incidentului a fost o pauza de trei zile de la exersat.” Astazi are mult mai multa grija de vioara lui, un Stradivarius estimat la 4 milioane de USD, aparat de bodyguarzi personali. Tanarul violonist a plecat dintr-un sat sarac prin toata lumea, studiind in numeroase tari.

Un stil propriu, unic, format in cele mai importante scoli ale lumii

Mereu pe val, impresioneaza peste 30 de tari

Aprecierea cunoscatorilor sau sali pline aplaudand in picioare?

Un loc pe lista selecta a ‘celor mai mari violonisti ai lumiiÂ’

Un Stradivarius de 3 secole si 4 milioane USD

Edvin Marton, an de an

Acum poti sa te intalnesti cu Edvin

Tags: