Un nou vaccin anti-SIDA, realizat de un cercetator maghiar care traiește în Statele Unite, testat pe persoane care s-au oferit voluntar în ultimele șase luni, s-a dovedit a avea rezultate foarte bune în tratarea acestei maladii, arata un studiu aparut la Budapesta, transmite MTI.
Dupa ce DermaVirt a fost testat în Ungaria pe noua voluntari, mai multe instituții din Statele Unite, Olanda, Italia și Suedia s-au aratat interesate sa testeze vaccinul, la care se lucreaza din 1996, se indica în acest studiu.
Vaccinul dezvoltat de profesorul Julianna Lisziewicz se administreaza prin intermediul unui plasture pe care pacienții trebuie sa-l poarte pe spatele lor de șase ori pe an, timp de câte trei ore.
Acest medicament reprezinta un mare avantaj fața de celelalte 22 de tipuri de medicamente anti-SIDA existente pe piața, pentru ca acestea trebuie combinate și administrate în doze mari. Aceste tratamente intoxica organismul pacienților și sunt și foarte scumpe.
Lisziewicz, care a fost membra a echipei naționale de baschet a Ungariei, a plecat în Statele Unite în 1988, pentru un schimb de experiența și a devenit fondator și co-director al Institutului de cercetare pentru genetica și terapie umana, cu sediul la Washington.