Antrenorul Razvan Lucescu: Va fi mai greu

Apropo.ro / 13.07.2006, 09:43
Antrenorul Razvan Lucescu: Va fi mai greu
Antrenorul Razvan Lucescu considera ca echipa Rapid va avea un sezon mult mai dificil decât cel trecut pentru ca suporterii și conducerea clubului așteapta mai mult dupa performanțele realizate în ediția 2005/2006 a Cupei UEFA. "Va fi cu siguranța mai greu.

Antrenorul Razvan Lucescu considera ca echipa Rapid va avea un sezon mult mai dificil decât cel trecut pentru ca suporterii și conducerea clubului așteapta mai mult dupa performanțele realizate în ediția 2005/2006 a Cupei UEFA.

„Va fi cu siguranța mai greu. Și nu numai în Cupa UEFA, ci și în campionat și Cupa României. Toata lumea așteapta mult mai mult decât sezonul trecut. Iar atunci când așteptarile sunt foarte mari și presiunea asupra noastra este mai mare”, a afirmat tehnicianul care a fost prezent miercuri la conferința de presa prilejuita de anunțarea noului sponsor principal al formației giuleștene.

Lucescu considera ca lupta pentru titlu va fi mai aspra în acest sezon, având în vedere ca viitoarea campioana poate evolua direct în grupele Ligii Campionilor. „Pe lânga Rapid și Steaua, și Dinamo își va propune sa ajunga în Liga Campionilor. De asemenea, la Timișoara s-au facut investiții foarte mari și Poli poate fi un potențial pericol pentru echipele din București, la fel ca și CFR Cluj. Deci va fi un campionat mai echilibrat din acest punct de vedere”, a spus Lucescu.

Tehnicianul este de parere ca lotul pe care îl are acum la dispoziție este slabit dupa plecarile atacanților Daniel Niculae și Viorel Moldovan, dar susține ca acestea pot fi compensate de noii veniți.

„Plecarea lui Viorel Moldovan conteaza foarte mult. A fost unul dintre jucatorii cei mai buni. Suntem mai slabiți acum, având în vedere plecarile lui Moldovan și Niculae, dar pe de alta parte a venit Sapunaru, un baiat tânar, care mi-a dat senzația ca este la Rapid de 5-6 ani. De asemenea, a venit Griffiths, care este unul dintre jucatorii surpriza ai campionatului”, a explicat Lucescu.

Antrenorul formației giuleștene a afirmat ca nu are prea multe date despre Sliema Wanderers din Malta, echipa pe care Rapid o va întâlni, joi, de la ora 20.30, pe propriul teren, în prima manșa a turului întâi preliminar al Cupei UEFA. 

„Este primul meci oficial împotriva unei echipe inferioare Rapidului, dar totuși s-a vazut ca echipele mici pot pune probleme formațiilor mai puternice. De aceea trebuie sa fim foarte concentrați, sa luam în serios adversarul. Nu știu daca vom putea face un joc extraordinar, dar va trebui sa obținem o victorie pentru a ne da liniște înaintea meciului din retur”, a spus Lucescu.

Prezent la conferința de presa, acționarul majoritar al FC Rapid, George Copos a declarat ca este mândru de faptul ca echipa antrenata de Razvan Lucescu a ajuns pe locul noua în clasamentul mondial al cluburilor în sezonul precedent.

„Rapid este pentru prima oara în istoria sa pe locul 9 în lume. De asemenea, sunt foarte bucuros ca au ramas împreuna și sunt convins ca vom avea un sezon mult mai bun decât precendentul”, a spus Copos, care ulterior a refuzat sa raspunda întrebarilor reprezentanților media.

Președintele executiv al FC Rapid, Dinu Gheorghe, care este și administratorul noii societați pe acțiuni, a afirmat ca pâna la începutul campionatului vor mai fi transferați câțiva jucatori, fara sa precizeze numele sau numarul acestora.

La conferința de presa de miercuri au asistat toți jucatorii rapidiști împreuna cu staful tehnic și câțiva dintre acționarii noii societați care a preluat clubul giuleștean.

Valvis: Nu s-a pus niciodata problema ca eu sa plec de la Rapid

Acționarul FC Rapid, Jean Valvis, a declarat, miercuri, agenției MEDIAFAX, ca nu intențioeaza sa se retraga de la gruparea giuleșteana, precizând ca sprijinul sau la noua societate pe acțiuni este necondiționat.

„Sunt la Rapid din 2002 și în nici un moment nu s-a pus problema ca sa ma retrag. Cu atât mai puțin într-un moment în care proiectul meu, transformarea clubului din asociație non-profit în societate pe acțiuni devine realitate. Informațiile conform carora vreau sa renunț sunt pure speculații. Sprijinul meu la noua societate este necondiționat”, a explicat Valvis unele zvonuri aparute în presa referitoare la retragerea sa.

Oficialul rapidist a precizat ca în momentul de fața clubul funcționeaza sub noua denumire de FC Rapid SA, iar funcția de administrator este ocupata de Dinu Gheorghe.

Contract de sponsorizare de 3 milioane de euro pentru FC Rapid

FC Rapid a încheiat, miercuri, un contract de sponsorizare în valoare de 3 milioane de euro cu firma Altex, al carei nume va fi inscripționat pe partea frontala a tricourilor de joc în urmatoarele trei sezoane.

Președintele noului sponsor principal al echipei giuleștene, Dan Ostahie, a declarat ca suma anuala de 1 milion de euro va fi marita în funcție de rezultatele înregistrate. „Daca vom câștiga Cupa UEFA cu siguranța vom mai adauga câteva zerouri la aceasta suma”, a menționat Ostahie, în cadrul unei conferințe de presa în care i-a înmânat capitanului Vasile Maftei noul tricou al FC Rapid. 

Întrebat daca nu se afla în conflict de interese având în vedere ca acum îndeplinește calitatea de sponsor, dar și de acționar al noii societați care a preluat FC Rapid, Dan Ostahie a raspuns ca hotarârea de a accepta oferta companiei Altex au luat-o ceilalți acționari ai clubului. 

„Decizia a fost luata în comun de acționarii FC Rapid. S-a supus la vot, iar eu m-am abținut fiind parte implicata. S-a decis cu o majoritate de 95% din votul acționarilor. Practic, în afara de mine, toți ceilalți au fost de acord. Oricum, eu am o participație de doar 3,3 la suta în noul FC Rapid SA”, a declarat pentru MEDIAFAX, Dan Ostahie.

Conform unor surse din interiorul clubului, noul sponsor nu a oferit cea mai mare suma pentru a-și inscripționa numele pe tricourile jucatorilor rapidiști, existând o oferta de 1,5 milioane de euro din partea unei alte firme.

„Într-un asemenea contract de sponsorizare nu este important numai prețul. Este vorba și de condițiile pe care le impune sponsorul, iar uneori acele condiții nu pot fi îndeplinite”, a spus Ostahie.

Acționarul FC Rapid a afirmat ca fostul sponsor al echipei, compania LukOil, va continua alaturi de gruparea giuleșteana și în sezonul viitor, numele acesteia urmând sa fie inscripționat pe spatele tricourilor. De asemenea, el a precizat ca se poarta discuții și pentru atragerea unui al treilea sponsor.

Referitor la bugetul pe care îl va avea echipa în sezonul 2006/2007, Ostahie a menționat ca acesta nu a fost înca definitivat. „Societatea pe acțiuni abia s-a constituit și înca nu avem toate datele necesare pentru a definitva bugetul. Acesta se va cunoaște însa cu siguranța înaintea începerii campionatului”, a spus oficialul gruparii giuleștene.

Ostahie a dezvaluit faptul ca FC Rapid intenționeaza sa concesioneze stadionul Giulești – Valentin Stanescu, dar a precizat ca nu s-a luat deocamdata o decizie finala în acest sens.

„Aceasta discuție urmeaza sa o avem în viitoarea Adunare Generala. Sunt investiții pe care le avem în vedere, dar înca nu s-a luat nicio decizie”, a adaugat Ostahie.

Ministerul Transporturilor, Construcțiilor și Turismului (MTCT) intenționeaza sa concesioneze stadioanele aflate în proprietatea sa catre cluburile de fotbal, pentru ca responsabilitatea investițiilor sa revina acestora, a anunțat, marți, ministrul de resort, Radu Berceanu.

Mediafax