In ziua de 15 iunie 2006, ora 18,00, Prooptiki Romania a lansat in Bucuresti, printr-un spectacol special de vizionare cel mai nou film produs de Studiourile Disney – „IN JUNGLA”.
Cu aceasta ocazie, Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” va invita Sambata, pe 24 iunie 2006, la ora 11,00 sa participati la un carnaval-concurs, la care sunt așteptati sa participe, toti cei care au vazut pana la aceasta data filmul „IN JUNGLA”. Copiii participanții sunt asteptati la Muzeul „Grigore Antipa”, costumati in personajul lor preferat din noul film Disney. Cele mai reusite costume vor fi premiate!
Participarea la acest eveniment se poate face pe baza unei inscrieri, la adresa de email: [email protected], tel. mobil 0788.593.485 sau la telefonul fix: 3128826, interior 137.
Filmul „IN JUNGLA” a inceput sa ruleze in cinematografele din Bucuresti din data de 16 iunie 2006 si prezinta aventurile unui grup de prieteni de la ZOO, un leu, o girafa, un sarpe anaconda, un urs koala si o veverita, care pleaca in cautarea prietenului lor, ratacit in jungla orasului. Regizat de catre Steve „Spaz” Williams, un veteran in ce priveste nominalizarile la Oscar pentru efecte vizuale (Masca este doar unul dintre exemple), filmul este o comedie plina de ritm, cu personaje si imagini generate de computer.
Acest film este dedicat intregii familii si va este recomandat de catre Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” si postul de radio Itsy Bitsy FM.
ATENTIE! Inscrierile copiilor participanti la carnavalul organizat de catre Muzeul National de Istorie Naturala „Grigore Antipa” se fac pana in ziua de vineri 23 iunie, orele 12,00.
Dragi copii, noi, cei de la Muzeul „Grigore Antipa”, va felicitam pentru incheierea cu succes a anului scolar 2005-2006 si va dorim sa aveti o vacanta minunata. Va asteptam si in vacanta, cu mult drag, sa petrecem impreuna ore de neuitat.
Dragi prieteni ai Muzeului Antipa, avem onoarea de a va invita sa participati la un eveniment de exceptie:
Conferinta interdisciplinara „Amutitul cucului” care va fi sustinuta de catre doamnele Dr. Angela Petrescu-ornitologul Muzeului „Grigore Antipa” si Ana Pascu-etnolog la Muzeul Taranului Roman, in ziua de sambata 24 iunie, ora 11,00, in Amfiteatrul Muzeului Grigore Antipa (intrarea de vis-a-vis de parcarea auto din Piata Victoriei).
Cei doi specialisti va propun un dialog inedit, avand ca subiect cucul, abordat atat ca element component al faunei de pasari a Romaniei, prin prezentarea preferintelor sale ecologice si a biologiei speciei, cat si ca „personaj” aparte, prezent in credintele si traditiile romanesti. Conferinta va fi bogat ilustrata cu imagini originale.
Accesul publicului la conferinta este gratuit.
Scoala de vara organizata de catre Muzeul „Grigore Antipa” se afla la a VI a editie si este un program de activitati teoretice si practice avand ca subiect cunoasterea, prepararea si conservarea diferitelor grupe de animale, in conformitate cu normele standard din muzeele de stiintele naturii, de-a lungul vacantei de vara a elevilor.
Proiectul are ca obiectiv principal implicarea elevilor participanti in activitati de cunoastere si ocrotire a mediului prin activitati asemanatoare celor desfasurate de catre cercetatorii stiintifici care profeseaza in domeniul stiintelor zoologice.
GRUP TINTA: elevii cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani
SCOPURILE PROIECTULUI:
1. Lansarea de catre muzeu a unei oferte educationale si de entertainment placuta si accesibila tuturor copiilor din Bucuresti care nu parasesc orasul pe perioada verii.
2. Familiarizarea copiilor cu activitatile desfasurate de catre personalul stiintific si conservatorii Muzeului, a caror responsabilitate este legata de colectarea, prepararea, identificarea si conservarea pieselor din colectiile stiintifice muzeale.
3. Familiarizarea copiilor cu diferentele morfologice, biologia speciilor si preferintele ecologice ale animalelor care ocupa diferite tipuri de habitate.
4. Formarea deprinderilor de observare directa in teren asupra calitatii habitatelor si biodiversitatii lumii vii. Cunoasterea tehnicilor de colectare in teren a materialelor biologice (diferite grupe de nevertebrate terestre)
5. Experimentarea tehnicilor de preparare si naturalizare a animalelor, in expunerii sau conservarii lor in colectiile stiintifice.
6. Formarea deprinderilor de analiza si sinteza, testarea cunostintelor insusite prin tehnici neconventionale de fixare a informatiilor din domeniul zoologiei, ecologiei si protectiei mediului.
7. Stimularea curiozitatii participantilor de a consulta surse alternative de informare in scopul colectarii de date referitoare la acelasi subiect.(ex.: informatii despre speciile de pasari din expunerea permanenta a Muzeului prin intermediul textelor explicative, a cartilor din biblioteci, enciclopediilor, internet, site-urile muzeelor de zoologie din lume, etc.)
8. Orientarea profesionala a participantilor spre domeniul stiintelor naturii.
ACTIVITATILE PROIECTULUI:
1. Cursuri teoretice si practice de entomologie (determinare, colectare si preparare de insecte)
2. Cursuri teoretice si practice de arahnologie (studiul paienjenilor)
3. Cursuri teoretice si practice de herpetologie (evaluarea calitativa a faunei de amfibieni si reptile din parcurile si gradinile bucurestene)
4. Cursuri practice de ecologie (excursii ecologice si experimentarea in teren a influentei factorilor biotici si abiotici; observatii in teren in scopul evaluarii starii de sanatate a diferitelor tipuri de habitate, urbane si rurale)
5. Cursuri teoretice si demonstratii de taxidermie (naturalizarea vertebratelor si nevertebratelor)
6. Cursuri teoretice si practice de paleontologie si mineralogie
7. Eliberarea diplomelor de atestare.
PERIOADA DE DESFASURARE:
Vacanta de vara
SUCCESIUNEA MODULELOR SI COORDONATORI
• 26.06-7.07 2006 – Modul Herpetologie si taxidermie, coordonator Alexandru Iftime (Orar: luni-vineri orele 10,00-12,00; vineri 7.07-examen de verificare)
• 10.07-21.07.2006 – Modul Paleontologie si mineralogie, coordonator Rodica Tita (Orar: luni-vineri orele 10,00-12,00; vineri 21.07- examen de verificare)
• 24.07-4.08.2006 – Modul Entomologie si taxidermie coordonator Cristina Ban (Orar: luni-vineri orele 10,00-12,00; vineri 11.08-examen de verificare)
• 7.08-18.08 2006 – Modul Entomologie si taxidermie coordonator Elena Pisica (Orar: luni-vineri orele 10,00-12,00; vineri 25.08-examen de verificare)
• 21.08-1.09 2006 – Modul Nevertebrate (studiul paienjenilor) coordonator Costica Adam (Orar: luni-vineri orele 10,00-12,00; vineri 8.09-examen de verificare)
Taxe cursuri:
• 1 modul – 1000.000 lei/persoana
• participarea aceleiasi persoane la 2 dintre modulele scolii de vara 2006 – 1.700.000 lei
• participarea aceleiasi persoane la 3 dintre modulele scolii de vara 2006 – 2.400.000 lei
• participarea a doi frati la 1 modul – 160 lei (1.600.000 lei vechi)
• participarea a doi frati la 2 module – 300 lei ( 3.000.000 lei vechi)
• participarea a doi frati la 3 module – 420 lei (4.200.000 lei vechi)
ATENTIE! Inscrierile nominale se fac prin achitarea taxelor, la serviciul CONTABILITATE, cu cel putin trei zile inainte de inceperea modulului ales.