PD îl retrage pe Pogea și îl înlocuiește pe Dobre cu Berceanu

Apropo.ro / 12.06.2006, 15:09
PD îl retrage pe Pogea și îl înlocuiește pe Dobre cu Berceanu
PD îl retrage pe ministrul de stat Gheorghe Pogea din Guvern și nu va mai face alta nominalizare pentru acest post, iar senatorul Radu Berceanu a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Transporturilor în locul lui Gheorghe Dobre a anunțat, luni, liderul democrat Emil

PD îl retrage pe ministrul de stat Gheorghe Pogea din Guvern și nu va mai face alta nominalizare pentru acest post, iar senatorul Radu Berceanu a fost nominalizat pentru funcția de ministru al Transporturilor în locul lui Gheorghe Dobre a anunțat, luni, liderul democrat Emil Boc.

Boc a declarat, dupa ședința Biroului Permanent Național (BPN) al PD, ca Partidul Democrat a luat decizia de a-l retrage pe Pogea din Guvern pentru „a-și onora promisiunile formulate și pentru a-și respecta lucrurile pe care le-a declarat” în legatura cu restructurarea Executivului.

Liderul democrat a precizat ca PD nu va nominaliza o alta persoana în locul lui Pogea, ceea ce constitituie „o dovada de coerența și de consistența”.

Potrivit lui Boc, Pogea „s-a implicat în foarte multe crize care au fost soluționate la nivelul acțiunilor guvernamentale, fara a avea atribuții precise în acest sens”. „A fost un om care s-a dedicat muncii de vicepremier”, a susținut liderul PD.

„Dupa acest început, când la formarea Guvernului cei trei vicepremieri au fost impuși pe considerente politice, astazi, pe rațiuni de eficiența și pe rațiuni de a ne onora promisiunile date, ei nu se mai justifica”, a mai spus Boc.

Liderul democrat a susținut ca Gheorghe Pogea „ramâne o resursa politica importanta” a partidului, PD urmând „sa aiba grija” de oamenii sai.

Boc a precizat ca Pogea se va ocupa în continuare de domeniul strategiilor economice, coordonat de președintele executiv al PD, Adriean Videanu.

Liderul democrat a mai anunțat ca senatorul Radu Berceanu a fost nominalizat de Partidul Democrat, pentru funcția de ministru al Transporturilor în locul lui Gheorghe Dobre.

Emil Boc a spus ca Gheorghe Dobre este „un om care a muncit foarte mult”. „A venit pe un fond destul de dificil în minister, fara proiecte. A încercat și a facut multe lucruri pe baza banilor pe care i-a primit. Nu a reușit în cele mai bune condiții «sa-și vânda» lucrurile facute”, a explicat Boc decizia de retragere a lui Dobre din funcția de ministru al Transporturilor.

Liderul PD a adaugat ca Dobre a fost preocupat de munca tehnica și nu a reușit, de cele mai multe ori, sa-și faca vocea auzita și sa fie mai incisiv. „Putea sa fie mai incisiv de multe ori, pe buna dreptate, pentru ca ministerul îi cerea acest lucru”, a spus Boc.

El a adaugat însa ca Dobre „a facut ceea ce a putut” în aceste condiții.

În privința lui Radu Berceanu, liderul PD a susținut ca „experiența de fost ministru îl recomanda, de asemenea pragmatismul și capacitatea de a lua decizii”.

Liderul PD a mai spus ca, „prin ceea ce a facut la Senat, cel puțin pâna în momentul de fața, Radu Berceanu are argumentele pentru a fi ministru al Transporturilor”.

Berceanu este în prezent vicepreședinte al Senatului, fiind liderul grupului senatorilor PD.

Emil Boc a precizat ca i-a informat telefonic pe președintele Traian Basescu și pe premierul Calin Popescu Tariceanu despre schimbarile decise de conducerea democraților.

Ministrul de stat Gheorghe Pogea a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, ca apreciaza decizia Biroului Permanent Național al Partidului Democrat de a-l retrage din funcția de vicepremier ca pe un act care demonstreaza necesitatea restructurarii Guvernului, și nu ca pe o hotarâre „nefericita”.

„Oamenii politici trebuie sa înțeleaga ca este nevoie ca restructurarea Guvernului sa se produca în fapt și nu numai la nivel declarativ. Este nevoie de aceasta restructurare a Guvernului și procesul trebuie sa se întâmple”, a declarat Pogea.

(Teo Postelnicu; [email protected])

(Serviciul AUDIO al agenției MEDIAFAX va pune la dispoziție înregistrarea declarațiilor președintelui PD, Emil Boc. Pentru a beneficia de acest serviciu puteți accesa link-ul Mediafax audio de pe pagina de internet a agenției sau direct adresa de internet http://audio.mediafax.ro)

Mediafax