Ingrediente pentru 4 porții
1 mușchiuleț de porc, 2 vinete foarte subțiri, cimbru, usturoi, oțet, ulei, marar, boabe de piper, sare, piper.
Preparare
Vinetele se taie în patru pe lungime fara sa se desparta definitiv cele patru bucați în dreptul codiței. Se prajesc în baie de ulei. Separat, se fierbe apa cu oțet (1/3 oțet și 2/3 apa ), sare, boabe de piper. În aceasta compoziție, se lasa vinetele prajite pana se patrund de sos. Se adauga și usturoi pisat.
Mușchiulețul se taie în 3 fașii care raman legate la un capat, se condimenteaza cu sare, piper, cimbru, apoi se împletesc cele trei fașii, se ung cu ulei și se frig, în ulei încins, pana se patrunde bine. Mușchiulețul bine rumenit se servește fierbinte, cu garnitura de vinete presarate cu marar verde.