Carne înabușita în vin roșu

Apropo.ro / 22.05.2006, 16:46
Carne înabușita  în vin roșu
Ingrediente pentru 4 porții 500 g carne de vita, 500 g piept de porc gras, 2 cepe, 2 morcovi, 1 țelina, 1 foaie de dafin, 2-3 frunze de salvie, 1 fir de rozmarin, 2 pahare vin roșu, ulei, sare, piper. Preparare Carnea de vita și carnea de porc se taie cubulețe,

Ingrediente pentru 4 porții
500 g carne de vita, 500 g piept de porc gras, 2 cepe, 2 morcovi, 1 țelina, 1 foaie de dafin, 2-3 frunze de salvie, 1 fir de rozmarin, 2 pahare vin roșu, ulei, sare, piper.

Preparare
Carnea de vita și carnea de porc se taie cubulețe, care se prajesc ușor în ulei bine încins. Se toarna vinul și se lasa sa fiarba la foc mic. Ceapa, morcovul și țelina se taie marunt și se adauga peste carnea de vita și de porc. Se adauga foaia de dafin, frunzele de salvie, rozmarinul, se presara sare și piper, dupa gust, și se lasa la fiert, aproximativ doua ore, pana cand carnea este bine patrunsa.