Maria Popistasu

Apropo.ro / 24.03.2006, 17:25
Maria Popistasu
"E mai cunoscuta in strainatate decat in Romania", spun multi despre Maria Popistasu, o actrita in varsta de 26 de ani, pe care o vedeti luna aceasta in " Legaturi Bolnavicioase". Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe: "Crash Test Dummies"o productie romano-germana a fost inclus in

„E mai cunoscuta in strainatate decat in Romania”, spun multi despre Maria Popistasu, o actrita in varsta de 26 de ani, pe care o vedeti luna aceasta in ” Legaturi Bolnavicioase”.

Lucrurile sunt pe cale sa se schimbe: „Crash Test Dummies”o productie romano-germana a fost inclus in programul Festivalului BucharEST, iar „Legaturi bolnavicioase”, un film despre dragostea dintre doua fete, va avea premiera pe 14 aprilie.

Ai vazut prima data „Legaturi bolnavicioase” (regia Tudor Giurgiu) la Festivalul de Film de la Berlin, unde a avut premiera mondiala. Cat de aproape a fost de asteptarile tale?

Nu prea stiam la ce sa ma astept. Nu vazusem nici un material filmat. A iesit senin. E destul de rupt de contextul Romania – intrarea in Europa etc.

Si asta-i bine?

Da, mie mi se pare ca-i bine. Filmele de pana acum erau teziste sau oricum pe zona „ce am invatat noi astazi”. Acesta e o poveste despre o relatie. Mi se pare ca e relaxat, ca n-are incrancenarea multor filme de dupa Revolutie.

Cum a fost primit la Berlin?

Bine. Primul screening a fost pe 15 februarie, seara, 10:30. Iar eu eram usorÂ… Avusesem o durere de spate foarte urata in ziua aia si luasem ceva, iar inainte de screening bausem un pahar de sampanie si eram usor anesteziata. Stateam foarte aproape si era destul de bizar ca nu reuseam sa am o imagine de ansamblu si, in plus, stiam toate replicile. Mi se parea ca are un ritm bizar, pe care nu-l intelegeam, mi se parea ca replicile vin prea devreme sau prea tarziu… Functionam foarte mult pe ceea ce imi aduceam aminte de la filmari.

Dar in cazul celorlalte filme pe care le-ai facut, n-a fost la fel de mica diferenta dintre momentul filmarii si vizionare?

Nu-i vorba despre asta. Da, intr-adevar, asta a iesit cel mai repede. Dar sunt aproape in fiecare cadru, asa ca stiu tot filmul. Inainte mai aveam surprize, mai erau scene pe care nu le stiam. Intr-o prima faza, la „LegaturiÂ…”, incercam sa-mi vanez greselile: sa vad unde m-am balbait, unde am incurcat-o. Eram mai mult atenta la ce faceam eu. Apoi, al doilea screening a fost mai bine. A fost a doua zi, la 15:30. Atunci am vazut eu filmul de fapt. Si publicul era mult mai concentrat, adica nu mai era publicul obosit de 22:30, care mai vazuse cinci filme in ziua aia. Au fost draguti, ne-au pus intrebari multe si am stat mult cu ei de vorba dup-aia.

Ai mai fost o data la Berlin?

Am mai fost cu filmul de dinainte, „Crash Test Dummies” (regia Jörg Kalt – n.r.), care, la fel, a avut premiera acolo. N-a fost in competitie, ci in sectiunea Forum. Si anul trecut a fost interesant. Fiind un film austriac cu actori care locuiau in Berlin, ceva mai cunoscuti de spectatori, a fost un pic de batalie la intrare. A fost placut din punctul asta de vedere, dar filmul in sine n-as putea spune ca m-a multumit prea tare.

Ioana Chira

Tags: