Sufle de paste cu șunca

Apropo.ro / 24.02.2006, 15:27
Sufle de paste cu șunca
Ingrediente pentru 4 porții 600 g spanac congelat, 400 g macaroane mici, 200 g șunculița afumata, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 150 g branza cu mucegai, 3 linguri faina, 2 linguri pesmet, nucșoara, rozmarin, sare, piper. Preparare Spanacul se decongeleaza. Pastele se


Ingrediente pentru 4 porții
600 g spanac congelat, 400 g macaroane mici, 200 g șunculița afumata, 200 ml smantana, 200 ml lapte, 150 g branza cu mucegai, 3 linguri faina, 2 linguri pesmet, nucșoara, rozmarin, sare, piper.

Preparare
Spanacul se decongeleaza. Pastele se fierb în apa cu sare timp de 8 minute, apoi se scurg de apa. Spanacul bine scurs se toaca, se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper, nucșoara. Separat, se fierb smantana cu laptele și branza, se îngroașa cu faina și se condimenteaza, dupa gust, cu sare, piper și rozmarin.

Șunculița se taie fașii subțiri. Se încinge cuptorul pana la 200 grade C. Peste pastele bine scurse se adauga șunculița și spanacul, se amesteca și se așaza într-o forma Jena unsa cu puțin unt. Se toarna deasupra sosul preparat, se presara cu pesmet și se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Se servește fierbinte, cu rozmarin presarat deasupra.