Budinca de griș cu mere

Apropo.ro / 24.02.2006, 15:26
Budinca de griș cu mere
Ingrediente pentru 4 porții 500 g mere, 130 g griș, 250 ml lapte, 200 g miere, 30 g margarina, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf scorțișoara, 1/2 lamaie. Preparare Merele se spala, se curața și se dau pe razatoarea cu gauri mari. Merele rase se stropesc cu sucul


Ingrediente pentru 4 porții
500 g mere, 130 g griș, 250 ml lapte, 200 g miere, 30 g margarina, 1 plic zahar vanilinat, 1 praf scorțișoara, 1/2 lamaie.

Preparare
Merele se spala, se curața și se dau pe razatoarea cu gauri mari. Merele rase se stropesc cu sucul de lamaie, apoi se presara cu scorțișoara. Se unge un vas de Jena cu margarina și se tapeteaza cu 2 linguri de griș. Grișul ramas se împarte în trei porții egale.

Pe fundul vasului de Jena se așaza o treime din griș, peste care se pune jumatate din cantitatea de mere, iar un strat de griș, un strat de mere si ultimul strat de griș. Se amesteca laptele cald cu mierea și zaharul vanilinat. Se toarna totul peste straturile de griș și mere din vasul de Jena. Restul de margarina se taie cuburi, se pune peste budinca și se da vasul la cuptor, pana se rumenește. Se porționeaza și se poate servi calda sau rece.