Primul antivirus Microsoft

Apropo.ro / 09.02.2006, 15:47
Primul antivirus Microsoft
Microsoft va lansa în luna iunie un program antivirus, valabil pe baza de abonament, debutând astfel pe piata de profil, aflata în plina dezoltare si dominata de firme precum Symantec, McAfee sau Trend Micro. Microsoft de vânzare de software prin intermediul Internetului, precum

Microsoft va lansa în luna iunie un program antivirus, valabil pe baza de abonament, debutând astfel pe piata de profil, aflata în plina dezoltare si dominata de firme precum Symantec, McAfee sau Trend Micro.

Microsoft de vânzare de software prin intermediul Internetului, precum concurentii Google si Yahoo.

Grupul american a aratat ca doreste sa ofere un serviciu complex care sa includa programe antivirus, firewall si anti-spyware.

„Analizând piata, am observat ca nu exista nici o firma în aceasta categorie”, a declarat Dennis Bonsall, director al departamentului care a proiectat Windows OneCare Live.

Microsoft va solicita o taxa anuala de 49,95 dolari, produsul putând fi instalat pe trei computere.

Windows OneCare Live se adreseaza consumatorilor individuali si firmelor mici.

Gregg Moskowitz, analist la Susquehanna Financial Group, considera ca intrarea Microsoft pe piata programelor de securitate, care a consemnat în ultimii doi ani un ritm de crestere de 10%, va diminua profiturile anumitor companii precum Symantec si McAfee. „Prezenta unui concurent nou si puternic – chiar fara experienta – va produce schimbari”, a spus Moskowitz.

În iunie 2003, Microsoft a achizitionat antivirusul RAV (Reliable Antivirus) proiectat de firma româneasca GeCAD Software, fara a dezvolta pâna în prezent un produs similar sub marca proprie.

Sursa: Mediafax Business IT