De ce nu vorbește mai multă lume despre mobilierul de hol? Poate pentru că este camera în care petreci cel mai puțin timp atunci când mergi în vizită sau primești pe cineva la tine în casă? Da, îți scoți pantofii și-ți agăți hainele și umbrela în cuierul din hol, iar apoi îți vezi de treabă. Ce contează cum arată holul respectiv?
Ei bine, lucrurile nu stau neapărat așa, cel puțin nu dacă-i întrebi pe pasionații de design și amenajări interioare. Holul în sine și mobilierul de hol sunt primele lucruri pe care le vede un potențial vizitator. Și știi ce se spune despre prima impresie, nu? Dacă te-am făcut curios/curioasă, citește mai departe și află cum să-ți alegi mobilierul din hol!
În general holul nu este cea mai mare cameră din casă. Din contră. Poate e doar puțin mai mare decât cămara. În acest caz, ideal va fi să începi orice proces de amenajare de la premisa că nu vei avea cine știe ce spațiu de umplut. În consecință, scoate ruleta și începe să măsori.
După ce te-ai lămurit în legătură cu dimensiunea holului, începe căutările. Holul este cam mic? Te vei mulțumi cu un pantofar, poate un cuier, o oglindă și un dulap înalt. Poate chiar toate patru într-un singur obiect de mobilier hol. De ce nu? Apropo, o opțiune foarte la îndemână sunt și rafturile suspendate. Dacă te strânge spațiul, amenajează doar pe verticală!
Spuneam mai sus că din hol nu trebuie să lipsească oglinda. Ei bine, există mai multe motive pentru care facem această afirmație. În primul rând, trebuie să vezi cum arăți înainte să ieși din casă. Poate te uiți la cum ești îmbrăcat în dressing, dar bănuim că nu te încalți acolo, nu?
Bun, a doua funcție importantă a oglinzii sau oglinzilor este aceea de a face spațiul să pară mai mare. De pildă, ai putea acoperi un perete întreg cu oglinzi. În plus, ajută la distribuirea luminii. Se știe faptul că un hol întunecat va părea mult mai mic decât este de fapt.
Aici există două opțiuni: fie ai apelat la un designer de interior și astfel te-ai asigurat că stilul de amenajare respectă o anumită linie, fie te-ai ocupat singur/ă și probabil ai avut grijă de aspectul legat de stil la modul instinctiv. Nici nu contează la finalul zilei, atât timp cât amenajarea holului merge în aceeași direcție stilistică. Holul face legătura cu celelalte încăperi, deci nu trebuie să arate ca o cameră din casa altcuiva.
Așadar, înainte de a da iama în magazine, cumpănește puțin asupra următorului aspect: ce stil de design am folosit? După ce-ți dai seama dacă a ta locuință este mobilată sau amenajată în stil minimalist, rustic, modern sau industrial, poți să alegi obiecte de mobilier pentru hol care să facă parte din aceeași gamă. Așa nu te vei încurca între cuierele cu stil minimalist și cele confecționate din fier forjat.
Ți-am prezentat direcțiile pe care este recomandat să le iei în calcul, iar acum trecem la partea practică. Mai exact, ce obiecte de mobilier nu pot lipsi din hol:
Cam astea ar fi. Sigur, dacă-ți permite buzunarul, dar și spațiul, poți să incluzi și standul pentru umbrele, suportul de chei, statuetele și alte obiecte decorative.