Un grup de fani ai lui Johnny Depp a organizat evenimentul intitulat “Depp Movie Night”, pentru a-l sprijini moral pe actorul căzut în dizgrație. Evenimentul, un maraton de 24 de ore de filme ale actorului, va fi unul lunar și va putea fi vizionat simultan în toată lumea, iar fanii vor comenta, live, pe o rețea de socializare online prestabilită. Fanii actorului, care s-au autointitulat “Deppheads”, au inițiat pe platforma Twitter două hashtag-uri care să sprijine acțiunea lor, #WeSupportJohnnyDepp și #WeStandWithJohnnyDepp.
Organizatorii evenimentului susțin că inițiativa lor nu are ca scop doar celebrarea actorului, ci fac asta și pentru a induce un sentiment de comunitate în contextul pandemiei. Totodată, aceasta este o încercare de a împinge înapoi anumite publicații care-i fac viața grea lui Depp.
Petiții prin care se cere reprimirea lui Depp în francizele “Fantastic Beasts” și “Pirates of the Caribbean”
În noiembrie anul trecut, lui Depp i s-a cerut să renunțe la rolul Grindelwald din franciza “Fantastic Beasts”, creată după cărțile lui J. K. Rowling, după ce a fost implicat într-un proces intentat pentru violență domestică de fosta soție, actrița Amber Heard. În același timp, actorul a încercat să-și spele imaginea dând în judecată publicația britanică The Sun, după ce a fost numit într-un articol “bătăuș de soție”. A pierdut, însă, procesul, pentru că probele contra sa au fost “în mare parte reale”, conform instanței de judecată.
Deși unii fani s-au grăbit să-l judece și l-au scos din rândul favoriților, cei mai mulți au rămas alături de actorul în vârstă de 57 de ani și au lansat mai multe petiții prin care se cere ca acesta să fie reprimit atât în “Fantastic Beasts”, cât și în continuarea “Pirates of the Caribbean”. De altfel, petiția pentru reprimirea acestuia în cea din urmă a fost semnată, până vineri, de aproape o jumătate de milion de fani.
“Mai vizionăm filmele actorilor care au fost acuzați de abuz?”
Totodată, această inițiativă ridică un semn de întrebare care a dus la mai multe dezbateri. În timpul mișcării #MeToo, apărută în urmă cu peste doi ani și care militează contra hărțuirii la locul de muncă, s-a născut întrebarea dacă este corect ca munca actorilor căzuți în dizgrație să mai fie sau nu susținută. Mulți s-au întrebat dacă este în regulă să mai fie vizionate filmele actorilor care au fost acuzați public de diverse tipuri de abuzuri.
Lăsând deoparte toate aceste aspecte, organizatorii evenimentului susțin că inițiativa lor are ca scop principal celebrarea unui actor care pentru ei este extrem de important.
Johnny Depp este considerat unul dintre cei mai bun actori americani. A fost nominalizat la zece Globuri de Aur, primind un astfel de trofeu pentru „Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” (2007), precum și la trei Oscaruri.
CITEȘTE ȘI: Johnny Depp, din nou la cuțite cu fosta soție, Amber Heard
Foto: Profimedia Images