Misterul fatalei Zaraza! Ce lucru teribil i s-a întâmplat celei mai frumoase femei din Bucureşti

De: Nicoleta Nicolae / 17.09.2015, 09:17


Misterul fatalei Zaraza! Ce lucru teribil i s-a întâmplat celei mai frumoase femei din Bucureşti
Se spune că era atât de frumoasă încât bărbaţii se topeau în ochii ei. Legenda spune că era o prezenţă nelipsită din localurile de noapte din Capitală şi că întorcea bărbaţii pe degete.

“Vreau să-mi spui frumoasă Zaraza, cine te-a iubit ? Câţi au plâns nebuni pentru tine, şi câţi au murit”. Sunt versurile uneia dintre cele mai cunoscute melodii din perioada interbelică, una pe care e posibil s-o fi auzit cântată de legendarul Gică Petrescu.

Pe numele ei de “scenă” Zaraza sau Zarada (in limba romani „zarada„ înseamnă „cea minunată”), pe numele ei real Rada Moldoveanu, ea era fiica unui boier grec şi a unei ţigănci.

Unii spun că Zaraza era o prostituată de lux, alţii afirmă că doar se juca cu bărbaţii, având ambiţia să îi cucerească pe toţi cei care încercau să-i reziste, de la oameni de afaceri la cei mai cunoscuţi politicieni, consemnează ziarulring.ro.

Cert este că era o adevărată vedetă, dovadă că un legendar cântăreţ al acelor vremuri, Cristian Vasile, care ar fi putut avea orice femeie îşi dorea, s-a îndrăgostit nebuneşte de ea şi i-a compus melodia care avea să devină un uriaş hit şi să-i crească şi mai mult celebritatea.

Rivalul său artistic, Zavaidoc, gelos pe cucerirea şi succesul acestuia, ar fi angajat nişte interlopi să îi omoare.

Legenda spune că Zaraza a fost înjunghiată mortal într-o seară, iar când a auzit, Cristian Vasile a înebunit de durere.
Şi-a pierdut minţile în aşa hal încât a furat urna cu cenuşa femeii şi a mâncat-o. La patru luni distanţă de la moartea Zarazei, avea să încerce să îşi ia zilele, otrăvindu-se cu terebentină.