Aceasta este o oportunitate ca “reţeta” atât de speciala dupa care a fost conceput “Ramai la masa”, aceea de jurnal culinar, sa cucereasca participantii la Targul de carte de la Frankfurt, iar volumul de debut al Laurei Cosoi sa fie tradus si in alte limbi.
“Am vrut sa transmit prin aceasta carte pasiune si bucurie – pasiunea de a gati, de a aranja masa impecabil si bucuria de a darui apoi celor din jur ceva care sa le incante si trupul si sufletul – o parte din viata mea. Faptul ca am reusit sa aduc in Romania Oscarul culinar – cum este numit Gourmand Award – a fost o bucurie foarte mare pentru mine. Iar daca Ramai la masa? isi va continua calatoria prin lume, dupa ce a colindat toata tara, va implini si mai mult experienta frumoasa pe care am trait-o publicand aceasta carte”, spune Laura Cosoi.
La sfarsitul anului trecut, Juergen Boos, directorul Targului de carte de la Frankfurt si Edouard Cointreau, vicepresedintele Targului mondial al cartilor de bucate, au semnat un acord pe termen lung pentru a aduce cei mai importanti publisheri si autori de carti de bucate la Frankfurt, la cel mai mare targ de carte din lume, care va avea loc in luna octombrie a acestui an.
“Tatal meu a infiintat Premiile Gourmand cu douazeci de ani in urma, aici, la Frankfurt. Aici este locul in care am invatat totul despre publishing si nu am ratat niciun targ in ultimii 10 ani. Vrem ca toata lumea din domeniul culinar sa impartaseasca experienta unica oferita de Targul de carte de la Frankfurt”, spune Edouard Cointreau, mostenitorul celebrului imperiu Cointreau din Franta.
Cu 7100 de expozanti din mai mult de 100 de tari, peste 4000 de evenimente, in jur de 9000 de jurnalisti acreditati si peste un sfert de million de vizitatori anual, Targul de carte de la Frankfurt este cel mai mare eveniment de profil din intreaga lume.
„