Carmen Negoiţă ne dă reţeta de cozonac raw pentru Crăciun

De: Nicoleta Nicolae / 24.12.2014, 09:00
Carmen Negoiţă ne dă reţeta de cozonac raw pentru Crăciun
Carmen Negoiţă propune alternative cozonacului classic pentru sărbătorile de Crăciun. Mai exact, o reţetă de cozonac raw vegan, numai din ingrediente vegetale, care nu necesită preparare la foc.

 “Baza, sau aluatul, îl puteţi face din 300g caju sfărâmat, amestecat cu 50g miere, 20g ulei de cocos şi un sfert de linguriţă de pudră de vanilie. Se mixează ingredientele pentru bază, până se obţine un aluat ce se poate modela. Crema este compusă din 200g mac, amestecat cu 100g miere şi coajă rasă de la o portocală. Aluatul se întinde pe un platou, peste care pune crema rezultată, se rulează şi se lasă la frigider minimum o oră. Rezultatul este delicios”, declară Carmen Negoiţă.

Fashion bloggerul mărturiseşte că mănâncă zilnic, în proporţie de 70% alimente raw, adică fără zahăr, de provenienţă vegetală şi fără a fi preperate termic.

Carmen a lănsat la Rawyal reteţe raw vegan care mai de care mai gustoase şi sănătoase, toate inlocuind reţetele clasice. A introdus în meniu chiar şi pizza raw, lasagna raw, prăjituri şi torturi cu mult mai puţine calorii decât cele clasice.