Raluca Moianu este adepta produselor bio

De: Cătălina Matei / 27.04.2011, 12:37
Raluca Moianu este adepta produselor bio
Dacă la TVR 1 are grijă să găsească ”Perechea potrivită”, atunci când vine vorba de meniul familiei Raluca preferă să folosească cât mai multe produse bio. Se declară o expertă în prepararea pastelor, dar nici cu desertul nu se lasă mai prejos!

În timpul săptămânii, vedeta TVR 1 se ocupă doar de pregătirea
cinei, iar în weekend experimentează tot felul de reţete. „Cel mai
mult îmi place bucătăria italiană, sunt expertă în a prepara paste.
De fiecare dată când Mara (n.r. fetiţa sa) are musafiri, copiii mă
roagă să le pregătesc spaghete bolognese sau fusili. Se pare că-mi
ies foarte bune!”, ne mărturiseşte Raluca care, de ceva timp,
obişnuieşte să cumpere produse bio. „Nu-mi lipsesc iarturile şi
ouăle ecologice”, ne asigură prezentatoarea de la „Perechea
potrivită”. Cât despre dulciuri, se pare că în familia Ralucăi
cozonacul este la mare cinste. „Pe la vreo 5 ani, am făcut cu mama
primul cozonac după o reţetă din celebra carte de bucate semnată de
Sanda Marin. Mă dau în vânt după o felie de cozonac pusă lângă o
cană de cafea! La mine acasă, ai să găseşti cozonac tot timpul
anului, nu doar de sărbători”, spune prezentatoarea emisiunii „Perechea
potrivită”
.


Cozonac cu nucă

Ingrediente:
Aluat: 600 g făină, 1 ceaşcă lapte, 2 ouă întregi, 2 gălbenuşuri,
1/2 lingură sare, 140 g unt proaspăt, 2 linguri zahar, 20 g
drojdie, vanilie. Umplutura: 500 g nuci măcinate, 350 g zahăr
pisat, un praf de sare, 1/2 ceaşcă lapte.

Mod de preparare:
Se înmoaie drojdia cu o linguriţă de zahăr şi puţin lapte călduţ.
Se freacă untul spumă cu două linguri de zahăr. Se cerne în covată
făina, se face loc la mijloc şi se toarnă plămădeala, o ceaşcă de
lapte, două oua întregi şi două gălbenuşuri frecate cu 1/2
linguriţă de sare; se frământă, adaugând şi untul frecat spumă,
până face aluatul băşici şi se desprinde de pe mână. Coca trebuie
să fie ceva mai tare decât la cozonacul obişnuit. Se lasă să
crească. Umplutura: se amestecă nucile trecute prin maşină cu
zahărul pisat şi cu un vârf de linguriţă de sare. Se opăreşte cu
1/2 ceaşcă de lapte clocotit şi se freacă până se face pasta
potrivit de consistenţă (dacă este necesar, se mai adaugă lapte,
dar cu grijă, deoarece pasta devine uşor prea moale). Aluatul
crescut se desparte în două, se întinde prima foaie pe masa
presarată cu făină, deasupra se întinde jumătate din nucă, într-un
strat cât mai egal, se rulează şi se pune în formă de tablă, unsă
cu unt. Acelaşi lucru se repetă cu a doua bucată de aluat. Se ung
cu ou şi se dau imediat la cuptor, fără să se lase aluatul în forma
sa. Se coace la foc potrivit.