Randy Fenoli: “Rochia este rama care pune în valoare frumuseţea femeii”

Apropo.ro / 24.06.2012, 06:00
Randy Fenoli: “Rochia este rama care pune în valoare frumuseţea femeii”
La Kleinfeld, viitoare mirese din toată SUA vin să-şi găsească “rochia perfectă” pentru cea mai importantă zi din viaţa lor. Aici, au norocul să-l întâlnească pe Randy Fenoli.

– În România, am ajuns la sezonul trei al show-ului „Rochia perfectă”. Ce noutăţi aduce acest sezon?
Sezonul trei… Noi deja filmăm sezonul nouă aici, în State.

– Da, ştiu.
Da… Cred că o să vedeţi cum evoluează personajul meu, fiindcă eu nu am apărut în primul sezonul. În sezonul doi abia am fost prezentat, iar în sezonul trei o să reuşiţi să mă vedeţi ceva mai bine. Dar pe măsură ce sezonul avansează, centrul de interes se mută pe viitoarele mirese şi pe familiile lor, deci ne vom concentra mai mult asupra lor şi mai puţin asupra consultanţilor sau a momentelor derulate în salon. Din acest motiv, consider că „Rochia perfectă” e un program minunat, pentru că prezintă ce trăiesc familiile şi mai ales viitoarele mirese, care vin să îşi aleagă rochia pentru ziua cea mare. Nu ştiu dacă oamenii îşi dau seama de asta, dar sunt momente de mare emoţie, cu o încărcătură sentimentală puternică – şi totul iese la iveală prin însăşi dinamica fiecărei familii.

– Eşti Fashion Director al salonului Kleinfeld. Ce îţi place cel mai mult la meseria ta?
Îmi place foarte mult să lucrez cu mirese! Asta e cea mai mare pasiune a mea: să lucrez cu o femeie. Şi mă tem că există pe lume foarte multe femei cărora nimeni nu le-a spus vreodată că sunt frumoase. Poate că multe dintre ele nici nu poartă rochii prea des, poate că nici nu îşi cumpără prea multe rochii, fie pentru că li se pare că au anumite defecte fizice, fie pentru că, pur şi simplu, nu se simt bine în pielea lor. Dar când reuşesc să găsesc rochia perfectă pentru fiecare, când le aşez pe aceste femei în faţa oglinzii şi le spun „Uite cât eşti de frumoasă!”, îşi dau seama şi ele cât de bine pot să arate, iar eu consider că în acest fel meseria mea devine unică şi extraordinară, în fiecare zi.

– Sunt nişte norocoase!
Mulţumesc. De fapt, consider că eu sunt norocosul!

– După părerea ta, care e cea mai frumoasă rochie de la Kleinfeld?
Bună întrebare! Nu ştiu dacă există o anumită rochie care să fie „cea mai frumoasă”. După părerea mea, o rochie devine frumoasă când este îmbrăcată de o femeie căreia i se potriveşte perfect. Când găseşti rochia perfectă pentru o femeie, e ca un puzzle care se completează, iar rochia devine o simplă ramă care pune în valoare frumuseţea femeii. Uneori, mă uit la câte o rochie care ne vine la salon şi mi se pare oribilă, dar după aceea văd rochia respectivă îmbrăcată de o mireasă căreia i se potriveşte şi, brusc, parcă e altă rochie! Deci nu ar fi corect din partea mea să aleg pur şi simplu o rochie sau alta, fiindcă abia atunci când rochia e îmbrăcată de o viitoare mireasă şi se combină cu silueta ei, cu alura ei, cu felul în care acea mireasă se gândeşte la nunta ei, abia atunci devine cu adevărat frumoasă o rochie.

– Ce se întâmplă la Kleinfeld după ce se închid uşile?
În salon, s-a format un sentiment extraordinar de camaraderie – şi mă simt extraordinar de bine alături de consultanţii de aici. Trăim împreună multe drame şi emoţii, uneori sunt momente de mare stres… Dar după program ne face plăcere să ne întâlnim, să ieşim împreună, să bem un cocktail şi să stăm de vorbă… Practic, am ajuns să fim ca o familie.

– Ai putea să îmi spui câteva cuvinte despre noul tău show „Randy to the Rescue”?
Asta a fost ideea mea, fiindcă multe mirese din toată America şi, de fapt, din toată lumea nu îşi pot permite să îşi ia un bilet de avion până la New York şi să vină aici împreună cu familia şi domnişoarele lor de onoare, ca să îşi cumpere rochia de mireasă, apoi să se întoarcă tot aici dacă mai au nevoie de modificări şi tot aşa… Nu consider că e drept faţă de aceste femei – în fond, şi ele ar trebui să aibă această şansă. Aşa încât m-am dus la cei mai mari 20 de designeri ai mei şi le-am spus: „Am nevoie de cele mai frumoase rochii create de voi.” Am ales personal rochiile care mi-au plăcut cel mai mult – în total 200 – de la cei mai buni designeri. Apoi le-am încărcat într-un camion, împreună cu voaluri, accesorii, cercei şi toate elementele de care ai nevoie ca să iei „la pachet” un salon pentru mirese. Am ajuns în opt oraşe din toată America şi vom merge şi în…

– În Europa?
Crede-mă, mi-ar face mare plăcere! Sper ca în curând să reuşesc să vorbesc despre asta cu cei de la postul TV, fiindcă aş fi încântat să fac un turneu şi prin Europa. Deocamdată, am vizitat doar opt oraşe din America. Intrăm în sala de bal a unui hotel şi amenajăm un salon pentru mirese, cu tot ce trebuie – cabine de schimb, oglinzi, piedestaluri… Tot ce îi trebuie unei mirese, ca să îşi poată alege rochia. Şi după ce fiecare îşi alege rochia, vine partea a doua, fiindcă după părerea mea o ţinută nu se rezumă la rochie. Urmează coafura, machiajul, accesoriile, buchetul… Totul trebuie să se combine armonios şi să alcătuiască o imagine frumoasă. Am luat câteva dintre aceste mirese şi le-am transformat total, din cap până în picioare, apoi le-am dat toate indicaţiile necesare pentru a-şi putea reconstitui look-ul respectiv în ziua nunţii. Le luam pe fiecare în parte şi nu le arătam nimic pe parcurs, le puneam să stea departe de oglinzi până când terminam complet ce aveam de făcut, apoi le aduceam în faţa oglinzii şi le lăsam să vadă transformarea… A fost o călătorie extraordinară, am străbătut America de la un capăt la altul şi am văzut tot felul de mirese, de familii, de poveşti… Credeam că eu aveam să le schimb lor viaţa, dar, în final, adevărul este că ele mi-au schimbat mie viaţa cu adevărat.

Mioara Tronaru