Primul Radler Românesc, Ciuc Premium Natur Radler, este băutura inspirată din vechea reţetă germană, dar recreată de Ciuc pentru a se potrivi gusturilor consumatorului român: 63% limonadă adevărată şi 37% bere Ciuc Premium.
Institutul de Bere Ciuc Premium face pariu că românilor le va plăcea gustul Radler. 4 studenţi ai Institutului vor porni prin ţară la 1 Mai să răspândească gustul Radler şi să strângă părerile românilor.
Primul Radler Românesc – inspirat din Radler-ul bavarez – este un amestec de 63% limonadă şi 37% bere, cu 1.9% alcool şi fără conservanţi artificiali. Invenţia Radler-ului, ca toate marile invenţii, a apărut dintr-o nevoie. Pentru creatorul Franz Xaver Kugler, nevoia a apărut într-o sâmbătă călduroasă din iunie 1922, când hanul i s-a umplut de foarte mulţi ciclişti însetaţi, iar el nu avea suficientă bere pentru a le potoli setea. Avea câteva mii de sticle neatinse în pivniţă… şi atunci i-a venit ideea: va amesteca berea rămasă cu limonadă. Clienţii au fost cuceriţi de gustul noii băuturi.